Kup BiH

Zec za pobjedu Željezničara u Jajcu

Kup BiH:

M. Šljivak
20.09.2017. 17:50

Fudbaleri Željezničara plasirali su se u osminu finala Kupa BiH. Tim Admira Adžema je u utakmici šesnaestine finala kao gost savladao Metalleghe u Jajcu rezultatom  0:1.

Sarajevski Plavi su odlično ušli u meč i već nakon tri minute igre. Asim Zec je pogodio s 20-ak metara za prednost od 0:1.

Željo je potom ponovo prijetio preko Zeca i Zakarića, ali nije bilo prave završnice.

Domaći tim je u 11. minuti po prvi put zaprijetio Fejziću. Pokušao je Kukavica, a ovaj udarac je i ohrabrio domaće da krenu ofanzivnije prema protivničkom golu.

Imali su nekoliko dobrih pokušaja prema golu Fejzića, ali im je falio završni udarac.

Metalleghe je većim dijelom prvog dijela imao terensku inicijativu, a Željezničar je u 35. minuti imao veliku šansu. Ramović je pokušao, ali Ramić je ovog puta siguran.

Prvo poluvrijeme je završeno s pojednim pokušajem na obje strane, ali se na odmor otišlo minimalnim vodsvom Željezničara od 0:1.

Nastavak donosi nešto mirniju igru. Željo je mirno čuvao prednost, a domaći nisu uspijevali da stvore pravu šansu pred golom Fejzića.

Željo je u 68. minuti meča veliku šansu, ali je Ramović promašio iz izgledne situacije i ostalo je 0:1 do kraja ovog susreta.

Kup BiH:

Metalleghe  - Željo 0:1 (Zec 3')

NK Metalleghe BSI: Ramić, Goloman, Pljevljak, Hota, Smajić, Alispahić, Handžić, Kovač, Samaradžić, Kukavica, Fejzić. 

FK Željezničar: Fejzić, Stevanović, Graovac, Zec, Ramović, Hasanović, Zakarić, Beganović, Hajdarević, Osmanković, Projić.

Ranije objavljeno na istu temu