Zec za pobjedu Željezničara u Jajcu

Kup BiH:

Zec za pobjedu Željezničara u Jajcu

M. Šljivak

Fudbaleri Željezničara plasirali su se u osminu finala Kupa BiH. Tim Admira Adžema je u utakmici šesnaestine finala kao gost savladao Metalleghe u Jajcu rezultatom  0:1.

Sarajevski Plavi su odlično ušli u meč i već nakon tri minute igre. Asim Zec je pogodio s 20-ak metara za prednost od 0:1.

Željo je potom ponovo prijetio preko Zeca i Zakarića, ali nije bilo prave završnice.

Domaći tim je u 11. minuti po prvi put zaprijetio Fejziću. Pokušao je Kukavica, a ovaj udarac je i ohrabrio domaće da krenu ofanzivnije prema protivničkom golu.

Imali su nekoliko dobrih pokušaja prema golu Fejzića, ali im je falio završni udarac.

Metalleghe je većim dijelom prvog dijela imao terensku inicijativu, a Željezničar je u 35. minuti imao veliku šansu. Ramović je pokušao, ali Ramić je ovog puta siguran.

Prvo poluvrijeme je završeno s pojednim pokušajem na obje strane, ali se na odmor otišlo minimalnim vodsvom Željezničara od 0:1.

Nastavak donosi nešto mirniju igru. Željo je mirno čuvao prednost, a domaći nisu uspijevali da stvore pravu šansu pred golom Fejzića.

Željo je u 68. minuti meča veliku šansu, ali je Ramović promašio iz izgledne situacije i ostalo je 0:1 do kraja ovog susreta.

Kup BiH:

Metalleghe  - Željo 0:1 (Zec 3')

NK Metalleghe BSI: Ramić, Goloman, Pljevljak, Hota, Smajić, Alispahić, Handžić, Kovač, Samaradžić, Kukavica, Fejzić. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Željezničar: Fejzić, Stevanović, Graovac, Zec, Ramović, Hasanović, Zakarić, Beganović, Hajdarević, Osmanković, Projić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti