Vukša: Pokazali smo karakter, ali je Borac bio bolji tim

Strateg FK Sloboda MG poslije poraza u Banjaluci

Vukša: Pokazali smo karakter, ali je Borac bio bolji tim

D. Vejo

Fudbaleri Slobode iz Mrkonjić Grada pretrpjeli su danas težak poraz u Banjaluci od domaćina Borca rezultatom 5:1.

Tokom prvog poluvremena, gosti su se držali dosta dobro, te imali remi u rukama sve do pet minuta prije kraja prve dionice kada se ponovo ukazao Kunić.

Prve utiske nakon susreta rekao je šef struke Mrkonjićana.

"Ne mogu biti zadovoljan rezultatom, jer smo primili pet golova. Pred kraj meča smo primili dva pogotka pa je to malo pokvarilo utisak. Smatram da smo pokazali karakter, igrali smo nekih 60 minuta na dosta dobrom nivou, a zatim je domaćin preuzeo stvar u svoje ruke i na kraju zasluženo slavio", izjavio je za SportSport.ba trener FK Sloboda Mrkonjić Grad, Dragan Vukša.

Nakon jesenjeg dijela prvenstva, ekipa iz Mrkonjić Grada završila je na osmoj poziciji na tabeli sa 20 osvojenih bodova, dok su u Kupu Republike Srpske stigli do polufinala.

O ambicijama u nastavku sezone, pričao je upravo strateg Slobode, koji ne krije činjenicu da bi želio svoj tim vidjeti u prvih šest ekipa, ali također jedna od želja je i finale Kupa RS od kojeg ih dijeli još jedna prepreka.

"Naš cilj kada je u pitanju prvenstvo je play-off. S obzirom da je raspored takav da nemamo više utakmica sa Borcem, Slavijom i Drinom, ostaju nam da kažem lakši protivnici protiv kojih možemo tražiti bodove i nadati se nečemu. Pored toga, mi smo i polufinalisti Kupa RS. Ukoliko izbjegnemo Radnik, mislim da možemo ući u finale", zaključuje Vukša.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi