Vremena sve manje, liga sve zanimljivija

Ko će u Premijer ligu?

Vremena sve manje, liga sve zanimljivija

E. Škorić

U subotu su na programu svi mečevi 24. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Nije još puno ostalo do kraja sezone i klubovi koji maštaju o Premijer ligi ili eventualno o ostanku u društvu prvoligaša, morat će se 'uozbiljiti' i u posljednjih šest kola pokušati ostvariti cilj.

A ove sezone je veliki broj onih koji ciljaju na plasman u viši rang, baš kao i onih koji žele da zadrže trenutni status.

U derbiju kola Sloga u Simin Hanu dočekuje Travnik i ova utakmica bi također mogla da bude "odlučujuća" kada je borba za prvo mjesto u pitanju. Naime, Travnik ima dva boda više od lidera Bosne Visoko.

Veziri su u prošlom kolu odigrali kod kuće protiv GOŠK-a 1:1, dok su prethodno poraženi od Zvijezde u Gradačcu, tako da im je to znatno umanjile šanse i pali su na drugo mjesto. Stoga je današnji meč možda biti ili ne biti za Travničane, dok bi Sloga eventualnom pobjedom na svom terenu ponovo uhvatila priključak za liderom.

Vodeća Bosna osim što ima dva boda više od Travnika i tri od Rudara i GOŠK-a, ima i povoljan vikend. Igrat će kod kuće protiv skoro otpisane ekipe Radničkog. Iako Lukavčanima 'gori pod nogama', teško da u gostima kod lidera mogu izbjeći poraz.

Ukoliko Bosna ostvari pobjedu bit će korak bliže Premijer ligi, ali Travnik, Rudar i GOŠK neće lako odustati, kao niti Sloga. GOŠK  je ostvario izuzetno važan bod na Piroti i u prilici je da nastavi seriju, pošto kući dočekuje Jednstvo, ekipu koja se polako izvukla iz opasne zone.

Gabeljani za cilj imaju isključivo pobjedu i eventualna tri boda ostavila bi ih u igri za viši rang. I kaknjski Rudar s 39 bodova na trećoj poziciji ima pravo da se nada sezoni iz snova, a ukoliko slavi na Koševu protiv Bosna Seme, ostat će u trci za prvo mejsto.

Dosta je napeto i u donjem dijelu tabele. Pet klubova ispada, ugrožen je Novi Travnik, pomalo i Bosna Sema, dok Radnički, Čapljina i Goražde traže svoje bodove spasa, a u ništa boljoj poziciji su Velež, Budućnost, Zvijezda, Jedinstvo, pa i Bratstvo... 

Dakle, desetak je klubova kojima prijeti ispadanje. Zvijezd će ugostiti Bratstvo i pobjednik ovog meča na dobrom je putu da obezbijedi ostanak u ligi, dok Velež kod otpisanog Novog Travnika ima priliku također da zakorači prema mirnoj luci.

Goražde će ugostiti Orašje i to je uistinu jedna od najvažnijih utakmica ove sezone za domaći tim, dok će Budućnost u Čapljini u derbiju donjeg dijela tabele tražiti bodove spasa. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sve je manje vremena i sve je neizvjesnije, pa je stoga završnica Prve lige FBiH i više nego zanimljiva. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije