Vojvodić: Težili smo da budemo prvi, ovo je najteža liga

Šef struke Sloge Simin Han

Vojvodić: Težili smo da budemo prvi, ovo je najteža liga

S. Mlaćo

Favorizovana Sloga Simin Han nije uspjela osvojiti titulu jesenjeg prvaka u Prvoj ligi Federacije BiH.

Iako su mnogi očekivali da će izabranici Darka Vojvodića lako prošetati ligom, to se naravno nije desilo.

Prva liga Federacije je veoma specifino takmičenje, favorita nema, a malo ko je mogao očekivati da će prva kroz cilj proći Zvijezda iz Gradačca. Darko Vojvodić je bio sasvim iskren u razgovoru za SportSport.ba, te otvoreno govorio šta muči njegovu momčad.

Iako se u Simin Hanu nije slavila jesenja titula, Vojvodić je zadovoljan.

"Zadovoljan sam, iako je uspjeh kada si prvi. Mi jesmo težili da budemo prvi, kada pogledamo neke stvari možemo biti zadovoljni. U 18 utakmica upisali smo 13 pobjeda, dva remija i tri poraza. Nedostaju nam jedno dva boda, a Zvijezda je odigrala odlično i ono što su napravili je podvig. Mi i Olimpik smo odigrali očekivano, ostale ne komentarišem", kaže Vojvodić.

Nogometaši Sloge neće na pauzu. Sada ih očekujem dvomeč sa Slobodom u okviru četvrtfinala Kupa BiH protiv Slobode. Sloga je u Kupu pokazala snagu, te između ostalih izbacila i aktuelnog prvaka Zrinjskog.

"Mi smo ove godine napravili puno stvari. Jedna je tih je plasman među osam ekipa u Kupu BiH. Izbacili smo jednog Zrinjskog koji je u tom trenutku bio na 11 bodova u odnosu na pratioce. Jedino što meni lično smeta što se tiče moje ekipe su slabije partije u gostima, ali kada uzmemo u obzir način na koji smo dočekivani, znam da mojim igračima nije bilo lako. Ovo je najteža liga za igrati, međutim to ne gledam kao alibi", dodao je Vojvodić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Svjestan je Vojvodić da su Slogi potrebna pojačanja.

"Mi smo klub koji zavisi od jednog čovjeka, on se zove Azmir Husić i sada se nalazi u Americi. Pojačanja nam trebaju, a kada je moj status u pitanju, morate znate da sam ja još uvijek aktuelni pobjednik ove lige i pet godina sam u njoj. Svih tih godina sam bio prvi ili drugi. Pojačanja očekujem, a od sebe sam davao maksimum", kazao je na kraju razgovora šef struke Sloge Simin Han Darko Vojvodić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije