Vitez slavio nakon preokreta, Iskri i Krajini  po bod

Druga liga Zapad, 6.kolo

Vitez slavio nakon preokreta, Iskri i Krajini po bod

S. Mlaćo

U Drugoj ligi Federacije BiH grupa Zapad odigrani su susreti 6.kola, a došlo je i do promjene na liderskoj poziciji. 

Novi lider je ekipa FK Vitez koja je u Bosanskoj Krupi savladala Bratstvo sa 4:2, iako su domaći prvi poveli preko Adema Talića u 5.minuti. Gosti iz Viteza preokreću pogotcima Sabahudina Petaka i Senida Hodžića, ali za 2:2,  ujedno i konačan rezultat prvog poluvremena,  pogađa po drugi put Adem Talić.

U posljednjih 20-tak minuta Admir Zukan postiže dva pogotka i donosi svom timu vrijedna tri boda. Pogodaka nije bilo u duelu Krajišnika i Busovače, dok je remi viđen i u duelu Ključa i Krajine (1:1). Ključani su poveli  u 71.minuti preko Refika Pudića, a bod Krajini donio je rezervista Benjamin Kapetanović koji je u 89.minuti realizovao jedanesterac.

Iskra je u Sanskom Mostu protiv Podgrmeča bila veliki favorit ali se Bugojanci kući vratili sa samo jednim bodom. Bilo je 2:2, a nakon prvih 45.minuti Podgrmeč je imao 2:0. Mrežu Iskre zatresli su Ahmed Rizvan i Ajdin Hodžić, da bi mladi Muzafer Ivković u drugom poluvremenu sa dva pogotka donio bod svom timu.

Sloga je sa 3:0 deklasirala Vitez iz Bužima, a pogađali su u prvom poluvremenu Mirzahil Mustedanagić, te u drugom Amir i Samir Dizdarević.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Najviše pogodaka, čak osam, viđeno je u duelu Kiseljaka i Radnika D.V. (6:2). Četiri pogotka za domaće postigao je nezaustavljivi Marko Kristić, a po jednom su pogađali Marko Antić i Stefan Bošnjak. Za goste iz Donjeg Vakufa strijelci su bili Enver Kunić i Tarik Tutkur.  

Nakon 6.kola Vitez ja prvi sa 15 bodova, dok je Iskra druga sa dva boda manje. Busovača i Krajina imaju po 11, dok je na dnu Podgrmeč sa -4 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi