Velež i Široki lagano do prolaza dalje

Sigurne pobjede favorita

Velež i Široki lagano do prolaza dalje

M. Šljivak

Fudbaleri mostarskog Veleža plasirali su se u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su danas u Vrapčićima savladali ekipu Mladost Svilaj sa 3:0.

Velež je u susret ušao kao apsolutni favoriti, a od samog početka su Rođeni pokazali gostima da nemaju šta tražiti u Mostaru. Nakon nekoliko prilika u uvodnim minutama, Velež do prednosti dolazi u 24. minuti susreta. Okić je odradio veliki posao, lopta je došla do Habibovića, a ovaj pogađa za vodstvo Veleža od 1:0. Iako je Velež i nakon postignutog gola imao jeoš nekoliko prilika na poluvrijeme se otišlo minimalnim vodstvom Rođenih.

Nastavak susreta donio je obostrano veoma lošu utakmicu, no Velež je uspio povećati prednost u završnici utakmice. Hajdarević je u 79. minuti glavom povećao prednost na 2:0, da bi samo dvije minute kasnije Mace pogodio za 3:0.

Nogometaši Širkog savladali su kao gosti u Mostaru ekipu Branitelja sa 2:0  u susretu šesnaestine finala

Široki je bio nešto bolji rival u veoma lijepoj atmosferi na stadionu Branitelja, a do prednosti su Širokobriježani došli u 35. minuti utakmice kada mrežu domaćih pogađa Brazilac Wagner za rezultat prvog poluvremena od 1:0. 

Nastavak je donio crveni karton za Zlomislića, no Široki je i sa igračem manje bio bolji, a dileme oko pobjednika su riješene nakon što je Dino Ćorić pogodio mrežu Branitelja za vodstvo od 2:0.

Veoma dobra utakmica viđena je i na Policama gdje je trebinjski Leotar dočekao Slaviju. Na kraju su gosti golom Raševića stigli do pobjede.

Leotar je bio mnogo bolji rival u prvom poluvremenu,. Filipović je u nekoliko navrata mogao matirati Dujkovića, ali je golman Slavije bio nesavladiv u prvom poluvremenu pa se na odmor otišlo bez golova.

Propuštene priliku Leotara u drugom poluvremenu naplatio je Rašević koji je pogodio mrežu Leotara za 1:0 i prolaz u osminu finala.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.