Važna pobjeda Novog Travnika, Krajina bolja do Viteza

Druga liga FBiH grupa Zapad, 8. kolo

Važna pobjeda Novog Travnika, Krajina bolja do Viteza

S. Mlaćo

U derbi susretu 8. kola Druge lige FBiH grupa Zapad Krajina je na svom terenu savladala FK Vitez 2:1.

Gosti su prvi poveli i to preko Admira Zukana u 58. minuti, ali samo dvije minute kasnije stvari na početak vraća Amir Hušić. U 90. minuti mnogo uzbuđenja. Jedanaesterac za domaće koji u pogodak pretvara Halid Delić i tri boda ostaju u Cazinu.

Novi Travnik je pogocima Ramića i Baručije savladao u Ključu istoimenog domaćina 2:1. Jedini pogodak za domaće djelo je Danijela Bogunovića.

Lider Podgrmeč pao je u Kiseljaku. Domaći su slavii 2:0, a mrežu gostujućeg golmana Tucakovića tresli su sa 11. metara Dražen Mijić i Tarik Ganija.

Radnik iz Donjeg Vakufa je slavio u Vitezu protiv Bužima 1:0, a Sloga je istim rezultatom nadigrala Bratstvo.

Rudar i Brekovica 78 su podijelili bodove u Han Biloj (1:1), a Busovača je sa visokih 4:1 deklasirala Krajišnik u Velikoj Kladuši.

Na tabeli je prvi Novi Travnik sa 17 osvojenih bodova, dok po 16 imaju Podgrmeč, Kiseljak i Krajina.

Na dnu je Vitez iz Bužima sa tri boda, a Krajišnik ima četiri.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti