Uprkos porazu, Salines izborio opstanak

Tuzlaci izborili opstanak

Uprkos porazu, Salines izborio opstanak

E. Dindić

U okviru 7.kola Premijer futsal  "Lige za opstanak" Bosne i Hercegovine u Livnu su se sastali domaća ekipa Seljaka i Salines iz Tuzle. U utakmici bez rezultatskog značaja slavila je domaća ekipa Seljaka rezultatom 3:2.

Prvi dio utakmice pružio je dinamičnu igru, ali da mreže ne miruju pobrinuo se Deni Imširović u 18.minutu koji je pogodio za goste iz Tuzle. Ujedno to je bio i rezultat prvog poluvremena. 

U drugom poluvremenu ekipa Seljaka vrlo brzo golovima Ivkovića preokreće na 2:1, da bi Ivković u 31.minuti postigao i treći pogodak za 3:1. Gosti iz Tuzle preko sjajnog Miće Muratovića smanjuje na 3:2 za konačan rezultat susreta. 

Uprkos porazu ekipa Salinesa je prva ekipa, koja je i zvanično uspjela da izbori opstanak u Premijer futsal ligi Bosne i Hercegovine za iduću sezonu.

Seljak u narednom kolu gostuje u Čelincu, dok Tuzlaci dočekuju ekipu Nevesinja.

MNK SELJAK - FC SALINES 3:2 (0:1)

Dvorana Dalibor Perković - Dali, Livno

Gledalaca: 250

Sudije: Vedran Marčinko i Dalibor Mavrak (oba Mostar)

Strijelci: Ivković 3 (Seljak), Imširović, Mićo Muratović (Salines)

MNK Seljak: Maleta, Ivković, Semren, Kaić, Vukoja, Brčić, Krišto, Pervan, Grgić, Dalić 

FC Salines: Ćatić, Omerašević, Isanović, Muratović, Edin Mićo Muratović, Fazlić, Rizvanović, Imširović .

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi