UNFKS o oslobađanju Knezovića: Agonija je tek počela

Nakon presude Županijskog suda u Splitu

UNFKS o oslobađanju Knezovića: Agonija je tek počela

M. Šljivak

Županijski sud u Splitu danas je donio oslobađajuću presudu za Olivera Knezovića, optuženog za ubistvo navijača FK Sarajevo 2009. godine u Širokom Brijegu.

Gotovo osam godina trebalo je da se donese odluka da Knezović nije kriv, a nakon svega ostaje mnogo pitanja i jedno najbitnije: Ko je ubio Vedrana Puljića?

Pravosudni organi u Hrvatskoj kažu do to nije Knezović, a nakon ove presude oglasilo se Udruženje navijača FK Sarajevo - Horde zla:

Oni tvrde da je ovakvom odlukom agonija tek počela...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je danas oslobodilo Olivera Knezovića za ubistvo Vedrana Puljića te ranjavanje još šestorice navijača FK Sarajevo. Danas, gotovo osam godina od nemilog događaja čini nam se da je agonija završena. Ali samo nam se čini, agonija je tek počela. Ako uzmemo u obzir da je nesposobnim pravosudnim institucijama Hrvatske i BiH trebalo osam godina da utvrde da Oliver nije ubio Vedrana, pitamo se koliko će godina još trebati da se utvrdi ko je zaista ubica, te ko je ranio još šest momaka? Da li će se ikada utvrditi ili će to ostati još jedan u nizu nerazjašnjenih događaja na brdovitom Balkanu? Prosto je nevjerojatna činjenica da nikome nije u interesu rješavanje ubistva mladog momka, a ranjavanje još šestorice. Možda bi i bilo u interesu da nije javna tajna to kako je Vedrana ubila policija?! Kada je neko na ovom brdovitom Balkanu dobio neki spor protiv države? Kakve su šanse da na tom istom Balkanu u jednoj od najkorumpiranijih država evrope navijači dobiju spor protiv policije? Ravne nuli! Smijurija od cijelog slučaja je počela onog momenta kada je Oliver "pobjegao" iz pritvora u Lištici. Čovjek sa jakom ratnom poleđinom, dvojnim državljanstvom, te očito jakim vezama u institucijama ove i susjedne nam zemlje, nakon osam godina slatko nam se se svima nasmijao u facu. Vjerojatno će na kraju svega i dobro naplatiti vrijeme provedeno u pritvoru, a pravi Vedranov ubica, da li će ikada biti pronađen veliko je pitanje. Hvala licemjernim susjedima, domaćim institucijama te svima onima koji su osam godina svjesno usmjeravali istragu u pogrešnom smjeru. Hvala Vam svima što ste nam ovu "divnu" vijest saopštili noć uoči utakmice koja je svake sezone jedna od najvažnijih za nas. Znamo da ste to svjesno uradili ne bi li mi nasjeli na Vaše mučke provokacije, ali nasjesti nećemo. Sve dok postojimo, dok pratimo Sarajevo, svaku utakmicu u 24. minuti će se prolamati "ISTINA ZA VEDRANA"... sve dok istina ne izađe na vidjelo! Obećavamo Vam svima, borit ćemo se za istinu i što je najvažnije, pobijedit ćemo! Svi navijači Fudbalskog kluba Sarajevo, sutra je Vaša dužnost da se pojavite na Koševu, u ovom trenutku kad nas svi vrebaju i pokušavaju nas onesposobiti, treba da stanemo jedan uz drugoga, da budemo jači nego ikada. Naša borba je duga, teška i mukotrpna, ali ćemo izaći kao pobjednici!

SVI NA KOŠEVO, SVI NA SJEVER!

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi