Đuliman vjeruje u plasman u naredni krug

Iz Mostar SG optimistični

Đuliman vjeruje u plasman u naredni krug

Dvorana Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, danas i večeras vjerojatno će biti pretijesna da primi sve one koji bi željeli podržati ekipu Mostar SG Staklorad u svom premijernom nastupu u UEFA-inom Futsal Cupu, točnije u njegovoj preliminarnoj fazi, skupini E gdje će s Mostarcima nastupiti još i ekipe Flamurtari Vlora (Albanija), Arnavutkoy Belediye Spor (Turska) i Narva United (Estonija).

Večeras na programu, od 19h, redom igraju Narva United - Flamurtari, a od 21h Mostar SG Staklorad - Arnavutkoy Belediyespor. 

Trener Mostar SG Staklorada Mirsad Fazlinović istakao je kako je ekipa sebi za cilj postavila plasman u slijedeću fazu natjecanja, te da za njega drugi ishod ovog turnira ne postoji. Atmosfera u ekipi je odlična, Mostarci očekuju i veliki vjetar s tribina, a veliki kredit što je Mostar uopće domaćin ovog natjecanja pod ingerencijom UEFA - e, ide upravi Mostar SG Staklorada, koji su nadljudskim naporima, dvoranu Univerziteta Džemal Bijedić, uopće doveli u stanje koje zadovoljava inače visoke standarde krovne organizacije evropskog nogometa.

U ekipi domaćina, trener računa na sve igrače, uključujući i pristigla pojačanja, Anela Radmilovića, Nermina Kahvedžića, Sašu Babića i Bekira Hodžića. Od ponedjeljka je momčad u karantinu na obližnjoj planini Rujište, kako bi u prvom planu bila što bolja psihička priprema za mečeve. Trener i igrači uputuli su posebnu zahvalu članu uprave i generalnom klupskom sponzoru, gospodinu Alenu Đulimanu bez kojeg cijela ova priča ni ne bi imala ovakav ishod. 

U kratkom razgovoru za SportSport.ba Đuliman je rekao i potvrdio kako su uloženi veliki napori da Mostar dobije domaćinstvo ovako značajnog Futsal događaja, kako je sve spremno za večerašnji spektakl, te izrazio nadu i želju kako će Mostar SG Staklorad proći dalje u iduću fazu UEFA Futsal Cupa koji se inače igra u Rumuniji.

"Bez obzira na ishod ovog turnira, naša ambicija u primarni cilj cu obraniti naslov najbolje malonogometne ekipe u Bosni i Hercegovini", istakao je Alen Đuliman.

Inače, ulaznice za ovaj malonogometni spektakl, mogu se nabaviti na blagajni dvorane Univerziteta Džemal Bijedić po cijeni od po 5km za obe utakmice.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi