Tufekčić: Pobjeda u subotu je imperativ

Fudbaler FK Vitez pred duel 10. kola

Tufekčić: Pobjeda u subotu je imperativ

S. Mlaćo

FK Vitez u subotu će dočekati NK Vitez iz Bužima u okviru 10.kola Druge lige Federacije BiH grupa Zapad, a tim iz Viteza apsolutni je favorit u ovom duelu.

FK Vitez nakon devet odigranih kola ima 18 bodova i zauzima drugom mjesto,  dok je NK Vitez na osmom mjestu sa devet osvojenih bodova. Izabranici Šabana Haskića vjeruju u novu pobjedu  kako bi ostali u trci za prvo mjesto sa bugojanskom Iskrom.

"Dosadašnjim dijelom sezone sam poprilično zadovoljan  s tim da smo trebali izbjeći barem jedan od dva dosadašnja poraza. Borbu sa Iskrom vodit ćemo do samog kraja i nadamo se da ćemo mi biti konačni pobjednici", ističe Haris Tufekčić, nekadašnji član omladinskog pogona Slobode, danas prvotimac FK Vitez.

Tufekčić se dotakao i subotnjeg susreta sa timom iz Bužima.

"U subotu protiv Viteza iz Bužima pobjeda je svakako imperativ kako bi se vratili na pravi put i u što boljoj atmosferi dočekali derbi sa Iskrom", dodao je Tufekčić.

Meč između FK Vitez i NK Vitez igra se na Gradskom stadionu u Vitezu sa početkom u 14:30 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi