Trivunović zadao žestok tempo na prvom treningu

Borac krenuo sa pripremama

Trivunović zadao žestok tempo na prvom treningu

D. Vejo

Teški vremenski uslovi nisu bili prepreka da Vule Trivunović i njegovi izabranici izađu na teren te tako prvim treningom u 2017. godini ozvaniče početak priprema za proljetni dio Prve lige Republike Srpske.

Iako je bijeli pokrivač praktično prekrio svaki dio terena, to nije omelo Borac da odradi prvi trening. Hladni januarski dan nije predstavljao prepreku za čeličnu disciplinu, rad i red. Trivunović je davao zadatke, a fudbaleri su kao đaci u klupama upijali svaku riječ šefa struke.

Za svaku grešku, stigla je korekcija budnog oka trenera crveno-plavih koji je dešavanja na terenu posmatrao sa strane zajedno sa svojim pomoćnicima. 

Prva komanda, bila je zagrijavanje i trčanje u vremenskom periodu od 10 minuta, a nakon toga krenula je lagana igra. Zbog travnate podloge natopljene snijegom, fudbaleri su igrali na način da iz ruke asistiraju saigraču, koji je imao dužnost gol postići nogom ili glavom.

Na treningu je danas bilo prisutno 14 igrača. Nova pojačanja Siniša Dujaković, Branko Ojdanić i Petar Kunić trening su odradili u maniru pravih profesionalaca, dok je Bojan Puzigaća sa istog izostao. Također, na treningu nije bilo ni štopera Nemanje Vejnovića koji zbog prehlade na istom nije mogao prisustvovati.

Trener Velikana iz Platonove i pored teških uslova za rad, zadovoljan je urađenim danas.

"Stvari nam otežava vrijeme, koje diktira tempo treninga. Uspjeli smo da očistimo mali pomoćni teren kako bi mogli obaviti prvi trening ove godine. Nadam se da ćemo u predstojećih nekoliko dana osposobiti i veliki pomoćni kako bi se što bolje spremili. Sutrašnji trening odradit ćemo na istom ovom terenu, a subota je planirana za salu gdje ćemo raditi na snazi", rekao je za SportSport.ba trener Borca, Vule Trivunović.

Borac još uvijek nije kompletirao igrački kadar. Lideru na tabeli Prve lige Republike Srpske u narednih nekoliko dana trebali bi se priključiti Bojan Burazor i Miloš Đorđević.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi