Trivunović: Imamo tim za Premijer ligu BiH

Trener Borca nakon trijumfa protiv Slobode MG

Trivunović: Imamo tim za Premijer ligu BiH

D. Vejo

Tri pripremne utakmice, isto toliko pobjeda, 15 postignutih golova i jedan primljen, ukupna je statistika fudbalera banjalučkog Borca u dosadašnjem dijelu priprema za proljetni dio sezone.

Svakako učinak za pohvaliti iako se radi o utakmicama koje su prijateljskog karaktera.

Zadovoljan današnjim rezultatom jeste i sam šef struke crveno-plavih, koji ponovo akcenat stavlja na individualne greške.

"Uvijek je lijepo kada se pobjedi, ne treba bježati od toga. Mada, ja sam zagovornik toga da nije bitan rezultat već ono što vidimo na utakmici. Vrijeme je malo uticalo na naš pristup igri, nisam tim zadovoljan. Smatram da imamo veći kvalitet nego što smo to pokazali u pojedinim dijelovima meča. Moramo još neke stvari ispravljati, kako bi to izgledalo mnogo bolje. Kada uradimo ono što se dogovorimo, izađemo protivniku u šansu, čim krenemo igrati svoju individualnu igru, onda dolazi do grešaka, čitava ekipa loše reaguje na to. Ipak, siguran sam da imamo ekipu za Premijer ligu BiH", rekao je nakon meča trener FK Borac, Vule Trivunović.

Naredni susret, Velikan iz Platonove igra protiv Zvijezde iz Gradačca.

"Jeste, igramo u nedjelju vjerovatno u Modriči, još nije potvrđeno. To je jedan kvalitetan tim. Njima će to biti generalka s obzirom da im prvenstvo počinje sedmicu dana ranije nego nama. Mislim da u tom meču moramo pružiti mnogo kvalitetniju partiju nego danas", dodaje Trivunović.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi