Treće poluvrijeme u Bugojnu: Sudija Silić u centru pažnje

Gosti razočarani nakon susreta na Jakliću

Treće poluvrijeme u Bugojnu: Sudija Silić u centru pažnje

S. Mlaćo

U okviru 14. kola Prve lige FBiH danas su na Jakliću snage odmjerili Iskra i Olimpik.

Završilo je 1:1, a gosti su nakon meča bili veoma nezadovoljni suđenjem Sanela Silića iz Cazina i njegovih pomoćnika.

Kako javlja naš dopisnik iz Bugojna, glavni sudija Silić i njegovi pomoćnici su svojim odlukama na štetu gostiju proizveli veliku nervozu, a gosti su u nekoliko navrata i žestoko oštećeni, pa su uslijedili brojni prigovori što je Silić očigledno jedva dočekao.

Zbog prigovora je isključio trenera Mirzu Varešanovića, ali tu se nije zaustavio, svojim odlukama je nasmijavao i publiku u Bugojnu te je pokazao da mu nije mjesto na prvoligaškim terenima

No, to nije bilo sve. Silić je zatim isključio još dvojicu igrača gostiju, prvo Omara Pršeša, a na kraju i Emira Jusića, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će na njegovo dijeljenje pravde reagovati nadležne komisije Nogometnog saveza Federacije BiH.

Nogometni savez Federacije po pitanju suđenja mora nešto hitno uraditi, jer je nedopustivo da se nakon svakog kola nekoliko ekipa žali na sudijske odluke.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nakon meča za SportSport.ba je govorio defanzivac Olimpika Danijel Stojanović koji je nije krio razočarenje dešavanjima na Jakliću.

"Ovakve stvari nisam doživio u svojoj karijeri. Svaki komentar nakon ovog meča je suvišan", istakao je Stojanović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi