Reprezentacija

Sušić: Koga ja mogu pozvati umjesto Edina i Vedada?

Selektor Sušić za SportSport.ba o problemima u napadu

F. Zametica
08.11.2014. 20:17

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko povrijedio se na susretu 11. kola engleskog Premiershipa između QPR-a i Manchester Cityja. 

Džeko je na teren ušao u 64. minuti susreta, a igru je morao napustiti nakon samo tri minute igre. Odmah smo kontaktirali selektora Sušića koji je istakao kako je znao da kapiten našeg nacionalnog tima ima problema sa povredom. 

"Znam ja već par dana da on ima problema sa listom i zbog toga nije trebao ni igrati ovu utakmicu. Međutim vjerovatno je trenera Cityja rezultat natjerao da ga uvede u igru," rekao je Sušić. 

Selektor našeg nacionalnog tima istakao je kako se nada da će Džeko biti spreman za Izrael, te da zamjene za Džeku i Ibiševića nemamo. 

"Nemam nikakav rezervni plan, nadam se da će se Džeko oporaviti i biti spreman za Izrael. Moramo sačekati i vidjeti kakve je prirode njegova povreda. Nemamo mi zamjenu za Džeku i Ibiševića, ni blizu kvalitetnog igrača. Koga ja mogu pozvati i ako Džeko ne bude spreman? Nemamo alternativa u napadu. Moramo sačekati i vidjeti kakve je prirode njegova povreda," riječi su Sušića.