Stručna komisija odabrala: Kodro preuzima Zmajeve

Postaje novi selektor BiH

Stručna komisija odabrala: Kodro preuzima Zmajeve

Prema nezvaničnim saznanjima SportSport.ba, novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine će biti Meho Kodro.

Stručna komisija u sastavu Ivica Osim, Sead Kajtaz, Duško Bajević i Zvjezdan Misimović obavila je razgovore sa dvojicom kandidata - Mehom Kodrom i Amarom Osimom, a nezvanično saznajemo da je konačna odluka da se Izvršnom odboru NFSBiH za selektora predloži Kodro.

Izvršni odbor će se sutra ili na narednoj sjednici izjasniti o njihovom prijedlogu, ali čini se da je već izvjesno da će Meho Kodro biti nasljednik Mehmeda Baždarevića na klupi našeg nacionalnog tima.

Izvršni odbor NFSBiH je tako, barem prema njihovom mišljenju, sa sebe skinuo odgovornost u slučaju još jednog neuspjeha. Sa Baždarevićem su pogriješili, a da li će sa Kodrom pogoditi ostaje nam da vidimo.

Podsjetimo, za izbor selektora potrebna je podrške 12 od 15 članova Izvršnog odbora. Sudeći prema "ranije uhodanom sistemu", Kodro će ili sutra, ili na narednoj sjednici dobiti jednoglasnu podršku.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi