Kup BiH

"Šta smo trebali, jurišati? Pa, bili bismo istinski glupani"

Edis Mulalić trener Mladosti, nakon eliminacije Sarajeva

A. Čulić
21.09.2017. 12:25

"Nekima je krivo je što smo mi pobijedili, pa me zbog toga možda i ne zovu. Ne opterećujem se vala, da ti kažem iskreno. Moram ovo nešto oko automobila da popravim.", javio se trener Mladosti Edis Mulalić, jutro nakon što je njegova ekipa iz šesnaestine finala izbacila Sarajevo.

Ne da se timu sa Koševa ni protiv Edisa Mulalića, a ne da im se ni na penale dobiti bilo koga. Bivši trener Željezničara i Dečića ima omjer od dvije pobjede i dva remija, s tim da je ovaj posljednji pretvoren u trijumf.

"Svaka utakmica nosi nešto svoje, i neću da gledam na taj omjer kao na neku zakonitost. Svaki meč nosi svoju priču. To što nikad nisu dobili nijednu moju ekipu nije mjerilo, ne treba to preuveličavati, no ne treba ni omalovažavati. Meni je žao što je jedna ekipa poput Sarajeva morala ispasti već na samom startu takmičenja.", priča Mulalić.

Nije se želio posebo osvrtati na izjave Husrefa Musemića kako je znao da će Mladost pokušati što manje da igra.

"Ja sam fokusiran na ono što ja pričam, tako da me ne zanima previše šta drugi govore. Drago mi je što smo prošli jer je nokaut faza takmičenja, utakmica kao utakmica bila je jako dobra za gledati, ekipe su bil borbene i igrale napadački. Mislio sam čak da će biti više taktiziranja. Mi smo desetak minuta prije kraja ostali sa igračem manje i šta smo trebali? Jurišati znajući da imaju penali odmah poslije ukoliko bude nula. Pa bili bismo istinski, pravi glupani da smo to uradili.

Potrošiš tonu energije da bi krenuo u napad s igračem manje deset minuta prije kraja? Ne, mi nismo ekipa koja ne želi igrati, već naprotiv, a to kako smo odigrali utakmicu s igračem manje taktički je podvig. Priveli smo utakmicu na top način."

Edis je, nešto kao i u slučaju Musemića, poluprokomentirao hajku iz Poljica. Prozvao je Svatovac i izazvao gnjev.

"Ma šta ću to komentarisati, izvukli ljudi iz konteksta i uhvatili se mene ko pijan plota. Upalili se. Šta ja imam sa Svatovcem, želim im svu sreću, da prođu što dalje mogu. Oni neka igraju svoje, ja ću svoje i to je to."

Ranije objavljeno na istu temu