"Široki je kvalitetniji tim, ali moji igrači su ratnici"

Mato Neretljak nakon pobjede

"Široki je kvalitetniji tim, ali moji igrači su ratnici"

M. Šljivak

Metalleghe je danas u Banjoj Luci pobijedio Široki s 1:0.

Ovo je ekipi iz Jajca veliki trijumf u borbi za opstanak, a trener tima Mato Neretljak je istakao kako je ovo velika pobjeda za njegov tim.

"Velika pobjeda za nas. Široki je sigurno kvalitetnija ekipa od nas individualno, ali ovo je kolektivni sport, nije tenis. Fudbal igraju radnici i ratnici, a to moji igrači svakako jesu. Zahvaljujem se Borcu što je ustupio teren, ali i publici na podršci", rekao je Neretljak.

Trener Širokog Goran Sablić nije zadovoljan onim što je njegov tim pružio.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Znali smo da će protivnik čekati priliku iz kontre. U nepotrebno izgubljenoj lopti uspjeli su nas kazniti. Dominacija je bila jalova i pored stative koju smo pogodili. Uslovi jesu bili teški, ali kako protivniku tako i nama. Bilo je teško uspostaviti protok lopte", istakao je Sablić.

Širokobriježani su ovim porazom umanjili šanse da se nađu u doigravanju za prvaka BiH i kako stvari stoje i njih kao i Metalleghe čekaju susretu u borbi za opstanak.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi