Široki Brijeg ubjedljivom pobjedom najavio put u Krupu

Pet golova protiv Čapljine

Široki Brijeg ubjedljivom pobjedom najavio put u Krupu

Široki Brijeg je danas odigrao test utakmicu protiv Čapljine, koja je ekipi Gorana Sablića poslužila kao test pred meč 11. kola Premijer lige BiH protiv Krupe.

Kombinovani tim aktuelnog osvajača Kupa BiH je protiv federalnog prvoligaša slavio rezultatom 5:0, nakon što je na poluvremenu imao minimalnu prednost zahvaljujući golu Matea Marića iz 4. minute.

Odmah na startu drugog poluvremena, Wagner je zabio za 2:0 da bi u 66. Ivan Milićević povisio na 3:0. Drugi put se u listu strijelaca Marić upisao u 75. minuti,  da bi pet minutak asnije Vukoja zabio za konačnih 5:0.

Široki Brijeg je tako visokim trijumfom najavio put u Krupu, gdje će ovog vikenda odmjeriti snage sa najprijatnijim iznenađenjem dosadašnjeg dijela prvenstva.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi