Sigurne pobjede Zvijezde 09 i Slavije, remi u Zvorniku

2. kolo Prve lige Republike Srpske

Sigurne pobjede Zvijezde 09 i Slavije, remi u Zvorniku

S. Mlaćo

Danas je odigrano pet susreta 2. kola Prve lige Republike Srpske, a postignuto je deset pogodaka.

Zvijezda je opravdala ulogu favorita protiv Kozare iz Gradiške i na svom terenu slavila 2:0. Tim iz Etna Sela Stanišići je poveo autogolom Momira Zečevića u 18. minuti, a konačnih 2:0 postavio je u 56. minuti Ermin Huseinbašić.

Slavija je u Lukavici nadigrala Željezničar Sport Team sa sigurnih 4:1. Domaći su poveli u 30. minuti preko Slađana Antića, da samo tri minute kasnije na 2:0 povisuje Borislav Cicović. Gosti smanjuju u 63. minuti preko Bojana Markovića, ali u posljednje četiri minute dva pogotka Slavije za uvjerljivu pobjedu. Najprije je u 86. minuti pogodio Dino Hasković, da bi u 89. minuti mrežu Kukrike zatresao Nikola Pupovac.

Tekstilac je u Doboju savladao Slogu sa 2:0, a dva puta se u listu strijelaca upisao Aleksandar Milaković. Rudar iz Prijedora je savladao Napredak sa minimalnih 1:0, a junak pobjede bio je u sedmoj minuti Ognjen Jaćimović.

Pogodaka nije bilo u duelu Drine i Sutjeske (0:0).

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

U srijedu se igra duel između Slobode Mrkonjić Grad i Podrinja iz Janje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi