SFK 2000 nastavlja dominaciju u Premijer ligi za žene

Jesenja titula ostaje u glavnom gradu

SFK 2000 nastavlja dominaciju u Premijer ligi za žene

S. Mlaćo

Završen je prvi dio sezone u Premijer ligi BiH za žene.

 Jesenji prvak je sasvim očekivano SFK 2000 Sarajevo. Izabranice Samire Hurem u 11 kola osvojile su 31 bod, tačnije upisale deset pobjedu i jedan remi i to na gostovanju kod ŽNK Iskra Bugojno (0:0).

Jučer su bordo nogoetašice u Banja Luci savladale domaću ekipu sa visokih 6:0. U listu strijelaca su se upisale tri puta Dajana Spasojević, te po jednom Kapetanović, Numanović i Spahić.

Iznenađenje smo vidjeli u Živinicama gdje je Fortuna pogocima Hodžić i Kurtić sa 2:0 savladala Radnik Bumerang.

ŽNK Iskra je sasvim očekivano na svom Jakliću sa 6:0 nadigrala slabašnu Slogu Kakmuž Petrovo, dok je Lokomotiva iz Brčkog u Srebreniku sa 8:2 deklasirala domaću Gradinu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi