SFK 2000 nadigrao prvaka Luksemburga

Pobjeda bh. šampionki na Koševu

SFK 2000 nadigrao prvaka Luksemburga

S. Mlaćo

U drugom meču kvalifikacijskog turnira Lige prvaka za žene nogometašice SFK 2000 danas su na stadionu "Asim Ferhatović-Hase" nadigrali šampionke Luksemburga Bettembourg sa visokih 3:0 (2:0).

SFK 2000 je u ovom meču bio bez glavne trenerice Samire Hurem koja je jučer imala operativni zahvat, ali popularne bordo dame su bez većih problema upisale prvu pobjedu.

Bh. šampionke su tokom cijelog meča pokazale mnogo više, a povele su u 19. minuti kada je Kapetanović matirala Keipisovu za slavlje malobrojnih navijača na najvećem bh. stadionu. Bolju igru naše prvakinje potvrdile su sa još dva pogotka u drugom poluvremenu.

Najprije je u 54. minuti pogodila Kuljanin, da bi "tačku na i" postavila u 78. minuti Alisa Spahić. Rezultat se do kraja nije mijenjao i ostalo je 3:0.

SFK 2000 Sarajevo - Bettembourg 3:0 (1:0)

SFK 2000: Hodžić, Jašarević, Piskić, Am. Spahić, Al. Spahić, Kapetanović, Medić, Rahmanović, Kuljanin, Spasojević, Hadžić

Bettembourg: Keipes, Kettenhofen, Joana, Marin, Miranda, Dos Santos, Besch, Nilles, Albrand, David, Correia. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi