Prva liga FBiH

Selimović: Slijedi odmor, a onda se spremamo za Kup

Pomoćni trener Olimpika nakon pobjede na Otoci

R. Pašić
11.11.2017. 18:09

Fudbaleri Olimpika su danas, u ovkiru 15. kola Prve lige FBiH, slavili važnu domaću pobjedu nad Rudarom iz Kaknja rezultatom 1:0.

Nakon pobjede pomoćni trener Olimpika Esad Selimović je bio zadovoljan onime što su prikazali fudbaleri njegove ekipe, iako ističe da se danas na Otoci nije mogao gledati pretjerano lijep fudbal.

"Nije bilo neke ljepote u igri. Ipak, znali smo da nam dolazi jedna veoma dobra ekipa, pa smo bili vrlo oprezni...Zadnje je kolo, pa je došlo i do malog opuštanja", istakao je Selimović, pa nastavio:

"U prvom poluvremenu smo imali par propuštenih šansi, u drugom smo propustili realizirati i penal. Ipak, postigli smo gol, zatim smo se malo povukli i prepustili Rudaru posjed lopte. Čekali smo šansu iz kontre, ali nismo uspjeli da zabijemo gol. Ipak, mogu biti zadovoljan većim dijelom utakmice."

"Prije zimske pauze moramo odigrati još dvije utakmice u Kupu. Idemo na kratki odmor, možda dva ili tri dana, a onda ćemo se spremati za Kup, za dvije utakmice sa Zvijezdom", osvrnuo se Selimović na predstojeće izazove ekipe Olimpika.

Ranije objavljeno na istu temu