Šćepanović: Nema opuštanja, Orašje može biti neugodno

Derbi 11. kola na Otoci

Šćepanović: Nema opuštanja, Orašje može biti neugodno

A. Beganović

Jedan od derbija 11. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u petak će na Otoci odigrati trenutni lider prvoligaške karavane Olimpik i Orašje.

Nakon pobjede na gostovanju u Tešnju fudbaleri Olimpika će u petak snage odmjeriti sa uvijek neugodnom ekipom Orašja.

Vukovi u ovaj duel ulaze kao favoriti, no tu ulogu će morati opravdati i na terenu, a najveća opasnost po gol gostiju biće iskusni Vučina Šćepanović koji igra u sjajnoj formi.

"Zadovoljni smo pobjedom u Tešnju. Velika su to tri boda koja moramo potvrditi u duelu sa Orašjem. Radi se o kvalitetnom protivniku dobro vođenim sa klupe i ne smijemo biti opušteni. Vraćaju nam se u roster i neki igrači tako da ćemo biti jači nego u prethodnim utakmicama", za SportSport.ba ističe Šćepanović.

Nakon deset odigranih kola Olimpik se sa 23 boda nalazi na čelu tabele.

"Lijepo je pogledati tabelu, zadovoljni smo, kako mi igrači tako i stručni štab i ljudi u klubu. Međutim, mogli smo imati i koji bod više. Neplanirano smo podbacili u nekim susretima i želimo to ispraviti", govori Šćepanović koji je dugo godina igrao u Premijer ligi.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Ima kvaliteta i u Prvoj ligi Federacije. Prvih šest-sedam ekipa u svojim redovima ima dosta iskusnih, ali i mladih igrača koji će sasvim sigurno igrati u elitnom rangu takmičenja. Ambijent na prvoligaškim susretima je malo drugačiji, a tereni su lošiji i to pravi razliku u odnosu na Premijer ligu. No, nemamo se pravo žaliti. Vidjeli ste na kakvom terenu je igrala reprezentacija i mislim da je stvarno došlo vrijeme da čelnici vh. fudbala po tom pitanju nešto urade", zaključio je Šćepanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi