Sarajevo igra lijepo, ruši rekorde i vraća publiku na Koševo

Bordo tim savladao Široki Brijeg

Sarajevo igra lijepo, ruši rekorde i vraća publiku na Koševo

E. Škorić

U derbiju 21. kola Premijer lige BiH Sarajevo je savladalo Široki Brijeg sa 2:0.

Sarajevo je današnjom pobjedom ostalo na dva boda od vodećeg Zrinjskog, ali je i srušen klupski rekord od osam uzastopnih pobjeda u prvenstvu, a ukupno 10.

Izabranici Mehmeda Janjoša su, također, na Koševu Širokom Brijegu trasirali put u Ligu za ostanak, pošto kolo prije kraja regularnog dijela sezone Širokobriježani zaostaju četiri boda za Krupom.

Sarajevo je povelo već u sedmoj minuti, kada je Hebibović plasirao jednu loptu iza leđa Bilobrka. U 14. minuti Novaković šutira pored gola. Potom je i Duljević pokušao, a u 19. minuti Hebibović je imao veliku šansu, no Bilobrk je zaustavio njegov udarac.

Novu šansu Sarajevo je imalo u 32. minuti, Crnkić puca u Bilobrka iz dobre pozicije. U 37. minuti Duljević je bio pomalo sebičan, pa je šutirao preko gola. Tek u finišu prvog dijela gosti su zaprijetili udarcem Lončara.

Barišić je imao dobar udarac u 48. minuti, no lopta ide pored domaćeg gola. Širokobriježani su krenuli na sve ili ništa, ultra ofanzivno, dok je bordo tim prijetio iz kontri.

U 68. minuti velika šansa za Hebibovića, koji je sve dobro uradio, a na kraju puca u Bilobrka, da bi u 70. minuti Saša Novaković glavom pogodio mrežu Širokog nakon ubačaja Duljevića iz kornera. Do kraja je ostalo 2:0, a imao je domaći tim barem još tri ili četiri velike šanse i mogao je doći do još ubjedljivije pobjede.

Premijer liga BiH, 21. kolo:

Sarajevo - Široki 2:0 (Hebibović 7, Novaković 70)

Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Novaković, Duljević, Sarić, Crnkić, Hebibović, Mihojević, Bekić, Ahmetović, Ivetić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki: Bilobrk, Barišić, Ćorić, Zlomislić, Wagner, Ćorluka, Sesar, Sivrić, Bralić, Marina, Marković.






Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi