Sarajevo deklasiralo Velež

Prijateljski meč

Sarajevo deklasiralo Velež

M. Šljivak

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su danas u prijateljskom susretu ekipu Veleža sa 5:0.

Bordo tim je žestoko ušao u ovaj meč i već iz prvog  napada su došli do gola. Herić je uposlio Nermina Crnkića koji pogađa za prednost od 1:0.

Potom su u samo pet minuta izabranici Husrefa Musemića stvorili još tri odlične šanse, ali je nije bilo završnice.

Ipak, u 12. minuti Sarajevo povećava prednost. Husejinović je uposlio Smajlagića koji pogađa za 2:0.

Smajlagić i Husehnović su bili najopasniji po gol Veleža u ovom meču. Stvorili su do kraja poluvremena još nekoliko dobrih šansi, ali preciznosti nije bilo. Imali su i Rođeni jednu dobru šansu u finišu prvog dijela, a na odmor se otišlo rezultatom 2:0 u korist Sarajeva.

Drugo poluvrijeme je počelo kao i prvo, žestokim napadima Sarajeva, a  novi gol je postignut u 47. minuti i po drugi put je strijelac Smajlagić.

Nastavili su domaći sa napadima na gol mostarskog tima, a u 63. minuti se protivnička mreža ponovo zatresla, a ovog pute je strijelac Nedim Hadžić za uvjerljivu prednost od 4:0.

Novu veliku šansu igrači tima sa Koševa propuštaju u 71. minuti. Smajlagić je ponovo u sjajnij prilici, ali ovog puta lopta pogađa prečku. Ipak, tri  minute kasnije postignut je i peti pogodak, a strijelac je Said Husejinović iz slobodnog udarca za uvjerljivih 5:0.

Do kraja meča još nekoliko dobrih šansi. Vrijedi izdvojiti veliku šansu Hadžića i stativu Veleža, ali je na kraju ostalo 5:0 za ekipu Husrefa Musemića.

Prijateljski meč: 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo - Velež 5:0 (Crnkić 1', Smajlagić 12', 47', Hadžić 63'. Husejinović 74')

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi