Sadiković i Haurdić sutra potpisuju, vraća se i Čolić?

Novosti iz Čelika

Sadiković i Haurdić sutra potpisuju, vraća se i Čolić?

D. Kurbegović

  Rukovodstvo Čelika u narednim danima bi trebalo da dogovori dolazak nekoliko igrača, koji bi popunili roster za nastavak prvenstva. 

Aldin Šišić je prošle sedmice potpisao ugovor, danas je dogovoren i ostanak prvog golmana Branislava Ružića, dok je klub dogovorio dolazak još dvojice igrača. To je za SportSport.ba potvrdio i predsjednik zeničkog premijerligaša Selvedin Šatorović. 

"Dogovorili smo dolazak Enisa Sadikovića iz Krupe, te po želji trenera Nedima Jusufbegovića i povratak Anesa Haurdića, čijih se usluga Ivo Ištuk odrekao kada je preuzeo ekipu od Kemala Alispahića. Ono što mogu kazati da smo obavili i razgovor s Benjaminom Čolićem, koji ima jednu opciju iz inostranstva. On će se vjerovatno priključiti treninzima Čelika i ako ne bude ništa od odlaska u inostranstvo potpisat će ugovor s nama. Do kraja sedmice bi trebale biti mnogo jasnije stvari glede igračkog kadra, a ovom prilikom mogu kazati da bi već od petka trebali krenuti s učlanjivanjem u klub svih onih kojima je crno-crvena boja u srcu i koji po novom Statutu žele biti članovi kluba", kazao nam je Šatorović.

Enis Sadiković je univerzalac koji može igrati na bočnim pozicijama i u sredini terena, a ove sezone je za Krupu ubilježio 10 nastupa uz jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Anes Haurdić je nekada velika nada bh. nogometa koja zbog velikih problema s povredama nije napravila onakvu karijeru kakvu su mu mnogi predviđali. On je početkom ove sezone potpisao za Čelik te je skupio devet nastupa u Premijer ligi, ali dolaskom Ive Ištuka na mjesto šefa struke je otpisan iz ekipe. 

Kada je u pitanju Benjamin Čolić, on je u prošlosti već imao priliku nastupati za Čelik. Još je igrao za Željezničar i Zrinjski s kojima je osvojio ukupno četiri titule prvaka BiH, te dva trofeja Kupa BiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi