Sablić: Želja mi je da uđemo u Ligu za prvaka

Novi trener Širokog Brijega

Sablić: Želja mi je da uđemo u Ligu za prvaka

Nogometni klub Široki Brijeg danas je službeno predstavio novi stručni štab na čelu s glavnim trenerom Goranom Sablićem i pomoćnicima Mirkom Hrgovićem i Denisom Ćorićem. 

Novi trener Širokog Brijega istaknuo je, između ostalog, kako trenutno stanje na tabeli nije realno, da "plavo-bijeli" imaju pobjednički mentalitet i kvalitetu te da se nada kako će se na proljeće ostvariti želje o plasmanu u Ligu za prvaka.

„Došao sam u Široki Brijeg, u jednu pravu nogometnu sredinu s tradicijom, koja voli nogomet i svoj klub. Poznajem dosta toga, pratim bh. ligu, gledao sam i neke utakmice jesenas, a puno će mi u tome sa saznanjima i procjenama pomoći i moji pomoćnici Hrgović i Ćorić. Želja mi je, dakako, da polučimo uspjeh - uđemo u Ligu za prvaka, onda da ostvarimo što bolji plasman, a tu je još i Kup kao dobra prigoda za plasman u Europu“, kazao je Goran Sablić.

Da Široki Brijeg, unatoč trenutačnom bodovnom zaostatku, ima dobre izglede za plasman u Europu drži i sportski direktor Dalibor Šilić koji je napomenuo da je sa Sablićem dogovorena suradnja na 1,5 godinu te da je u stalnom kontaktu s mogućim pojačanjima, ne želeći pritom otkriti imena:

„Istina je da smo imali burnu jesensku polusezonu. Ipak, držim da, s obzirom na naš raspored i raspored naših izravnih konkurenata, vjerujem da imamo jako dobre izglede za plasman u Ligu 6. A, ako kojim slučajem ne uspijemo u tome, neće se klub raspasti, jer i Kup je dobra prigoda za Europu.“

Mirko Hrgović je kazao kako mu srce uvijek posebno zaigra u Širokom, a evo treći put (prije dva puta kao igrač) dolazi na Pecaru. „Dat ću sve od sebe, kao što sam to činio i kao igrač, za uspjeh Širokog“, dodao je Hrgović.

Denis Ćorić je, uz zahvalu vodstvu kluba, kazao kako mu je bila čast i veliko zadovoljstvo biti prvi trener Širokog, zaželjevši dobrodošlicu Hrgoviću i Sabliću, uz poruku kako vjeruje da će zajedno „ostvariti cilj o povratku Širokog Brijega u sam vrh bh. nogometa“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvu provjeru „plavo-bijeli“ će imati 21. januara protiv Čapljine, drugu protiv Croatije iz Zmijavaca četiri dana kasnije. Na Istria Winter kupu od 28. januara do 5. februara odigrat će još tri utakmice, potom je jedan slobodan termin s još nepoznatim protivnikom, a „generalka“ je planirana protiv Viteza u gostima, ukoliko to vremenske prilike dopuste.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti