Šabić: Nikada prije nisam vidio ovakve scene

Trener Zvijezde

Šabić: Nikada prije nisam vidio ovakve scene

E. Škorić

Zvijezda je u 11. kolu Prve lige FBiH s 3:0 pobijedila Bosnu iz Visokog, a sjenu na ovaj meč na Banja Ilidži bacili su igrači gostujućeg tima.

Oni su u 90. minuti pri vodstvu Zvijezde od 1:0 sjeli na teren i više nisu htjeli da igraju, nakon čega je domaći igrač Ivanovski postigao još dva  gola. Gosti su na ovaj način iskazali protest zbog lošeg suđenja, a trenera gradačačkog prvoligaša Nermina Šabića to je sve malo i iznenadilo.

"Nakon pobjede u Travniku, bio sam odsutan 10-15 dana, tako da nisam mogao kontrolisati ekipu. Ipak, vidjelo se da su danas željeli pobjedu, ali falilo nam je malo tečnosti i one igre iz Travnika i u nekim ranijim utakmicama. Prevladala je velika želja i požrtvovanost. Najvažnije da smo došli do tog vodećeg gola i na kraju do pobjede", kazao je Šabić za SportSport.ba, pa je dodao:

"Ta dva gola koja smo dali u finišu nešto pretjerano ne bih komentarisao. Mislim da je došlo do nesporazuma našeg igrača, malo smo i mi bili zbunjeni. Ne želim komentarisati postupak igrača Bosne. Rastužilo me to, ali svako ima pravo da radi šta hoće. Moji igrači su dali svoj maksimum. Nikada nisam doživio takvu scenu, ni kao igrač ni kao trener. Bude suđenja i ovakvog i onakvog, ali nije bilo razloga za to. No, šta je tu je. Mene najviše zanima moja ekipa i mi želimo biti fer i korektni, a danas smo i bili takvi".

Zvijezda je ponovo zasjela na vrh i sa Slogom i Olimpikom bi mogla da vodi žestoku borbu za prvo mjesto.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Definitivno da će ekipa sa širim izborom igrača i koja bude u mogućnosti da drži kontinuitet biti u prednosti. Duga je sezona, a ja od svojih igrača želim da nastave da igraju dobro, pa dokle budemo mogli. Ako ništa, bilo bi dobro da imamo dobru ekipu za narednu sezonu, bez obzira ko će tada biti na klupi Zvijezde", zaključio je Šabić.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi