Ružić: Dogovorio sam ostanak u Čeliku do kraja sezone

Do kraja sedmice i potpis

Ružić: Dogovorio sam ostanak u Čeliku do kraja sezone

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika zajedno sa novim rukovodstvom i strategom Nedimom Jusufbegovićem sklapaju ekipu za proljeće i borbu za opstanak u Premijer ligi. 

Sada je već jasno da će klub napustiti ofanzivac Marin Popović, koji će karijeru nastaviti u Jihlavi. Prvo pojačanje klub s Bilinog polja angažovao je prošle sedmice u vidu Aldina Šišića, a danas smo saznali da je ostanak u klubu dogovorio i sjajni čuvar mreže Branislav Ružić,kojem je istekao ugovor s Čelikom.

Ovu informaciju za SportSport.ba potvrdio je ovaj 27-godišnji golman, koji nije krio zadovoljstvo zbog produženja saradnje.

"Usmeno smo dogovorili da ostanem na Bilinom polju najmanje do kraja sezone, pa ćemo onda vidjeti za eventualni produžetak saradnje. Do kraja sedmice ću i zvanično popisati ugovor, tako da sam zadovoljan što ću ostati u Zenici. Od početka priprema sam s ekipom i nadam se da ćemo se dobro spremiti za proljetni dio prvenstva, kada nas očekuje grčevita borba za opstanak. Ne sumnjam da možemo nadoknaditi bodovni deficit u odnosu na Metalleghe, jer je sad situacija u i oko kluba mnogo bolja" ističe Ružić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jedna čeka da istrči na Bilino polje koje će biti ispunjeno domaćim navijačima.

"Ovom prilikom se zahvaljujem svim navijačima na podršci u proteklih 10-tak dana, dobio sam dosta poruka i poziva da su zadovoljni mojim odbranama u klubu. Ja iskreno jedva čekam da istrčim pred puno Bilino polje, jer nisam dosad osjetio tu atmosferu. Čuo sam da su "Robijaši" sjajni, a nadam se da ću to osjetiti već u prvom kolu protiv Zrinjskog u Zenici. Zajedničkim snagama možemo spasiti Čelik od ispadanja iz lige, a nadam se da narednih sezona klub nikada više neće doći u ovakvu situaciju", kazao je za SportSport.ba golman Čelika, koji je u prvom dijelu sezone zabilježio 12 nastupa, nakon što je na Bilino polje stigao iz Mladosti iz Lučana.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi