Ruski klub želi Lendrića, obeštećenje 200.000 eura?

Prema pisanju Championata

Ruski klub želi Lendrića, obeštećenje 200.000 eura?

Hrvatski napadač Ivan Lendrić bi u četvrtak u Podgorici mogao odigrati svoju posljednju utakmicu za Željezničar.

Najbolji strijelac Plavih se već dugo nalazi na izlaznim vratima Grbavice i najvjerovatnije će nastaviti svoju karijeru u inostranstvu, a posljednje informacije govore da bi se mogao okušati u Rusiji.

Prema pisanju ruskog Championata, Ivan Lendrić se nalazi na meti SKA Khabarovska, kluba koji će naredne sezone prvi put u svojoj historiji nastupati u Premier ligi.

Ruski list još navodi da su Lendrića također posmatrali Lokomotiv iz Moskve i Ural, te da bi za njegovo dovođenje bilo dovoljno platiti 200.000 eura obeštećenja.

Lendrić je dobrim igrama i golovima u plavom dresu na sebe skrenuo pažnju mnogih klubova. Ranije se spominjao odlazak u Kinu, a Championat piše da ga žele i neki od vodećih klubova iz Poljske, Austrije i Južne Koreje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ivan Lendrić je u karijeri promijenio veliki broj klubova i igrao je u brojnim državama: Hrvatskoj, Sloveniji, Belgiji, Austriji, Moldaviji, Grčkoj i Bosni i Hercegovini.

U Željezničar je stigao u januaru 2016. godine iz grčke Kerkyre, a u prošloj sezoni je bio prvi strijelac Premijer lige BiH sa 19 pogodaka.  

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi