Rudar razbio Vitez sa ubjedljivih 5:1

Prvoligaš ubjedljiv protiv drugoligaša

Rudar razbio Vitez sa ubjedljivih 5:1

E. Škulj

Na stadionu Pod Vardom fudbaleri Rudara su danas odigrali četvrti susret u okviru priprema za novu sezonu u Prvoj ligi Federacije BiH. Protivnik ekipi Elvedina Beganovića bila je ekipa FK Vitez, člana Druge lige FBiH – Zapad. 

Zeleno-crni su već nakon prvog poluvremena imali vodstvo od tri gola razlike, a strijelci su bili kapiten Belmin Kobilica i dva puta iskusni Bajro Spahić.

U nastavku je ekipa Rudara postigla još dva gola, a strijelci su bili Amel Neimalrija i Armin Cibra, koji se nalazi na probi u kakanjskom prvoligašu. 

Od prve minute u ekipi Rudara su igrali: Dujković, Sarvan, Čaluk, Zukić, Alić, Topalović, Durak, Kobilica, Čiva, Spahić i Čehajić, dok su u drugom poluvremenu priliku za igru dobili i svi rezervisti.

Današnji meč su propustili prvotimci Omer Musić i Mirza Kovač koji su dobili po dva dana slobodno zbog privatnih obaveza, kao i Admir Smolo koji ima lakšu povredu. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Generalku pred start nove sezone zeleno-crni igraju u petak ili subotu sa sarajevskim Olimpikom.

Tačan termin će biti dogovoren u naredna dva dana jer kako ističe trener Rudara Elvedin Beganović Rudar ne želi da igra u istom terminu kada dobojska Mladost dočekuje sarajevski Željezničar u okviru drugog kola Premijer lige BiH jer će sasvim sigurno biti ogroman interes kakanjske javnosti za susret u Doboju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti