Rudar dočekuje Olimpic u ''generalci'' pred start sezone

Pripremni meč

Rudar dočekuje Olimpic u ''generalci'' pred start sezone

E. Škulj

Kakanjski Rudar i sarajevski Olimpic će sutra na stadionu Pod Vardom u Kaknju odigrati ''generalku'' pred start nove sezone u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. 

Bit će ovo duel dva stara rivala, a Mirza Varešanović i Elvedin Beganović će od prve minute na teren izvesti najjače sastave. 

Ovo je prava prilika da oba trenera na djelu vide spremnost postava s kojima će startati u novo prvenstvo 5.avgusta protiv Bratstva iz Gračanice, odnosno Veleža u Mostaru.

U dosadašnjih šest odigranih utakmica, od kojih je samo jedna bila u Kaknju (FK Vitez 5:1), Beganović je šansu pružio svim kandidatima i ekipa koja istrči protiv Olimpika najvjerovatnije će igrati i na premijernom meču sa Bratstvom iz Gračanice.

''Ovo je prava prilika da vidimo u kakvoj se formi nalazi ekipa, ali i pojedinci nakon napornih priprema. Imamo nekih dilema oko pojedinih pozicija i to ćemo sigurno otkloniti nakon sutrašnjeg susreta. Mislim da će utakmica koristiti i meni, ali i kolegi Varešanoviću budući da je i njima posljednji meč pred start nove sezone. Budući da tim Olimpika cilja na sami vrh prvoligaškog društva nema sumnje kako smo odabrali pravog protivnika za generalku'', rekao je trener kakanjskog Rudara Elvedin Beganović u izjavi za SportSport.ba

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Utakmica Rudar - Olimpik igra se u subotu 29.jula sa početkom u 18 sati, a ulaz je slobodan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi