Rođeni bi mogli žaliti za bodovima iz Lukavca

Velež prokockao prednost od 2:0

Rođeni bi mogli žaliti za bodovima iz Lukavca

M. Šljivak

Fudbaleri Veleža ispustili su pobjedu u 19. kolu Prve lige Federacije BiH protiv Radničkog. Oni su do 84. minute imali dva gola prednosti i pobjedu u džepu, ali je na kraju meč završen neriješenim rezultatom, 2:2.

Odlično su gosti iz Mostara ušli u meč i već nakon četiri minute igre su došli do prednosti, a za 1:0 je pogodio Brazilac Brandao.

Novi gol u mreži domaćeg tima viđen je u 20. minuti. Mirnes Salihović je nespretno reagovao ispred svog gola, te šalje loptu u mrežu za prednost Rođenih od 2:0.

Do kraja prvog poluvremena igra je bila nešto mirnija. Imala su oba tima nekoliko pokušaja prema protivničkom golu, ali se na odmor otišlo vodstvom gostujućeg tima od 2:0.

Nastavak meča u Lukavcu nije ponudio mnogo. Imala su doduše oba tima nekoliko pokušaja prema golu. Najbliži golu bio je Mujezinović, ali je šutirao s nekoliko metara pravo u golmana Šabića.

Radnički s druge strane nije uspijevao da stvori pravu šansu pred golom gostiju, ali su ipak u 84. minuti uspjeli da dođu do gola. Ovog puta Mirnes Salihović pogađa pravu mrežu i smanjuje rezultat na 2:1.

Samo dvije minute kasnije domaći su stigli do jednog boda. Prekrasan gol Udovičića donio je Radničkom jedan bod za konačnih 2:2.

Velež je tako ostao bez važnih bodova u borbi za opstanak i ovaj remi bi ih mogao koštati u konačnici.

U još jednom susretu odigranom danas, Rudar iz Kaknja i Orašje su odigrali meč bez golova, 0:0.

Prva liga FBiH, 19. kolo:

Radnički - Velež 2:2 (Salihović 84', Udovičić 86' / Brandao 4', Salihović 20'ag)

Radnički: Šabić, Udovičić, Mahovkić, Šahović, Kasumović, Salihović, Kuduzović, Stjepanovi, Kalajanović, Salihović, Aljukić.

Velež: Abdihodžić, Petrović, Zvonić, Memić, Mujezinović, Handžić, Carvalho, Brandao, Garcia, Mahinić, Krcić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi