Remi Zvijezde i Rudara, Sloboda bolja od Sloge

Prva liga RS-a, 8. kolo

Remi Zvijezde i Rudara, Sloboda bolja od Sloge

D. Rakanović

Proteklog vikenda odigrane su utakmice osmog kola Prve lige Republike Srpske, a u derbi susretu Zvijezda 09 i Rudar iz Prijedora odigrali su nerješeno bez golov. (0:0)

Zvijezda je na stadionu u Etno selu Stanišići bila konkretnija, imala više šansi, ali pogodaka nije bilo.

Fudbaleri Tekstilca napravili su kiks nakon što su u Donjem Šepku protiv Napretka odigrali nerješeno (1:1). 

Tekstilac je došao u vodstvo pogotkom Aleksandra Milakovića već u devetom minutu. Domaćini vrlo brzo dolaze do izjednačenja, a Dejan Marić je matirao mladog Pećića u 13. minuti.  Do kraja utakmice obje ekipe imale su po nekoliko izglednih šansi, ali su mreže mirovale. 

Fudbaleri Slobode savladali su Slogu iz Doboja sa 3:2. Domaći su stigli do trijumfa u završnici, a gosti imaju za čim žaliti jer su dva puta vodili. 

Sloga je bolje otvorila utakmicu i stigla do vodstva u 21. minuti preko Stefana Ilića. Sloboda nedugo nakon toga stiže do izjednačenja pogotkom Želimira Đukarića u 34. minuti. Sloga ponovo dolazi do prednosti krajem prvog dijela utakmice pogotkom Fočića u 42. minuti. Mrkonjićani do novog poravnanja stižu u sudijskoj nadoknadi prvog dijela utakmice pogotkom Perovića. 

U nastavku Sloboda pojačava ritam i stvaraju više šansi za pogotke. U 80. minuti Mihajlo Savanović uspijeva savladati golmana Matovića i donosi svojoj ekipi vrijedna tri boda. 

Slavija je u Zvorniku nastavila niz utakmica bez poraza, odigravši protiv Drine nerješeno 1:1.

Gosti iz Istočnog Sarajeva poveli su pogotkom Uroša Veljovića u 53. minuti, a izjednačenje je Drini donio rezervista Nemanja Dragutinović pogotkom u 53. minuti. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Podrinje je na domaćem terenu savladalo banjalučki Željezničar Sport Team rezultatom 2:1, a Sutjeska je u Foči nadigrala Kozaru rezultatom 4:1. 

Zvijezda 09 je nakon osam odigranih kola na prvoj poziciji sa 19 bodova, tri boda manje ima Rudar, a Tekstilac, Sloboda i Drina su na diobi treće pozicije sa 15 bodova. Na začelju tabele  Napredak i Kozara imaju pet bodova i nalaze se na desetoj, odnosno 11. poziciji, dok je Sloga iz Doboja na posljednjem mjestu sa samo tri osovjena boda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi