Remi Želje i Širokog u pripremnom meču

Prijateljski susret

Remi Želje i Širokog u pripremnom meču

Fudbaleri Širokog Brijega i Željezničara odigrali su danas meč bez pobjednika (1:1) u Tomislavgradu u okviru priprema za evropske utakmice.

Široki Brijeg je mnogo bolje otvorio meč i bili su bolji rival na terenu. Ekipa sa Pecare imala je terensku inicjativu, a to im se isplatilo već u 8. minuti kada je Dejan Čabraja pogodio za vodstvo. On je bio uporan pred golom Kjosevskog, a dočekao je grešku od strane Uglješe Radinovića i postigao je lagan pogodak. 

Nakon pogotka Široki je još uvijek bio opasniji rival, a priliku da povećaju svoju prednost imali su u 24. minuti, ali mrežu svog gola je sjajnom intervencijom spasio Kjosevski. Željo je uspio doći do kakve takve igre pred kraj prvog poluvremena, a najbolju priliku imali su preko Lendrića u 44. minuti. Ipak, napadač Želje je nakon asistencije Zeca šutirao preko gola. Prije toga je i Zec imao polupriliku, ali promjene rezultata nije bilo. 

U nastavku utakmice Široki je većinom imao loptu u svom posjedu te su stvorili i nekoliko dobrih prilika, ali Kjosevski je bio na visini zadatka. Željo je ponovo nakon toga uspio da uspostavi terensku ravnotežu, a do izjednačenja su stigli u 72. minuti kada je Denis Žerić nakon odbijene lopte postigao pogodak za 1:1. Do kraja meča treneri obje ekipe dali su šansu igračima sa klupe, a do kraja se rezulatt nije mijenjao iostalo je 1:1.

Prijateljski meč:

Željezničar-Široki Brijeg 1:1 (Žerić 72'-Čabraja 8')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:





Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi