Remi na Piroti koji ne odgovara ni Travniku, a ni GOŠK-u

Prva liga FBiH

Remi na Piroti koji ne odgovara ni Travniku, a ni GOŠK-u

E. Škorić

U derbiju 23. kola Prve lige Federacije BiH Travnik je na Piroti ugostio GOŠK, a meč je završen rezultatom 1:1.

Travničani su bili oslabljeni neigranjem nekoliko standardnih prvotimaca, ali željeli su danas po svaku cijenu izbjeći poraz i eventualnom pobjedom ponovo zasjesti na čelo tabele.

Početak meča na Piroti ne donosi puno uzbuđenja, da bi u 13. minuti Erez imao šansu za Gabeljane, no Nurković je zaustvio njegov udarac. Ubrzo je Nurković kapitulirao.

Igrala se 18. minuta kada je Mirsad Ramić zatresao mrežu Travničana i tim Darka Vojvodića stigao je do velike prednosti na možda i najtežem gostovanju u ligi. 

Do kraja prvog dijela Travniku je izjednačenje mogao donijeti Zaimović, no propustio je stopostotnu šansu. U stvari, odbranio je to golman GOŠK-a Marko Sušac.

U petoj minuti nastavka stopostotna šansa za domaće, ali je Smajićev udarac s dva metra odbranio raspoloženi golman gostiju. U 60. minuti je Jusufbašić imao dobru šansu, ali opet je goste spašavao njihov golman. Potom je usliejdila opsada gostujućeg gola i nizale su se šanse za Travnik.

Strepili su domaći, a onda u 86. minuti došli do gola, pošto je Zaimović pogodio za 1:1 i vrijedan bod.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Travnik s 40 bodova ide na drugo mjesto s dva boda manje od Bosne. U narednom kolu Travničane čeka teško gostovanje kod Sloge, dok će GOŠK ugostiti Jedinstvo. Ipak, činjenica je da ovaj remi najviše odgovara visočkoj Bosni, koja ostaje na vrhu.

Travnik - GOŠK 1:1 (Zaimović 87/ Ramić 18)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi