Razbijeni i privedeni: Ružne slike stižu iz Bugojna

Huligani divljali na Jakliću

Razbijeni i privedeni: Ružne slike stižu iz Bugojna

S. Mlaćo

Iako su nogometaši Iskre u kantonalnom derbiju sa 1:0 savladali NK Travnik, u okviru 3. kola Prve lige FBiH, te tako upisali važnu pobjedu, ovaj meč ostao je u sceni nereda onih koji se nazivaju navijačima, a koji su opet dočekali svojih pet minuta.

Naime, skupina od 20-tak navijača NK Travnik, stigla je na meč na Jakliću uoči samog početka, a organi reda prema svemu sudeći nespremno su dočekali ovaj meč. Prvi incident desio se na samom početku, ali je brzo spriječen.

Ipak, pred sami kraj sve je eskaliralo i domaći navijači su utrčali na gostujuću tribinu. Gosti su se odlučili na bijeg, a uključila se i specijalna policija koja nije štedile navijače iz Travnika. Razbijene glave, mnogo krvi, te navijači koji leže na travi sa lisicama na rukama rezime su nereda u Bugojnu.

Nekoliko ih je i privedeno, dok su neki pomoć zatražili u bugojanskoj bolnici. Scene iz Bugojna zaista ne želimo gledati na našim stadiona, a samo pukom sreću spriječen je incident sa mnogo težim posljedicama.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Fotoreporter SportSport.ba zabilježio je kadrove kojima definitivno nije mjesto na sportskim borilištima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi