Rastović: U budućnosti, Tekstilac vidim u Premijer ligi

Fudbaler Tesktilca o željama

Rastović: U budućnosti, Tekstilac vidim u Premijer ligi

D. Vejo

Fudbaleri Tekstilca iz Dervente bilježe sjajne nastupe u Prvoj ligi Republike Srpske.

Prvi dio sezone okončali su kao četvrtoplasirani tim u ligi sa 26 osvojenih bodova koliko i trećeplasirano Podrinje. Dobri rezultati Dervenćana u pregrštu bivših premijerligaša nisu prošli nezapaženo. Mnogobrojni ljubitelji prvoligaških terena za ovaj tim imaju samo riječi hvale.

Jedan od onih koji su se istakli u plavo-bijelom dresu jeste Tekstilčev univerzalac Marko Rastović koji po potrebi igra na pozicji lijevog beka ili lijevog veznog. 

Za derventski tim, u prvom dijelu sezone postigao je tri pogotka, što ga činim najboljim strijelcem kluba.

"Tekstilac i sama Derventa su jedna zdrava sredina u kojoj ima prostora za napredak. Nadam se da za nekoliko godina možemo odvesti Tekstilac u Premijer ligu. Na pravom smo putu da to i učinimo", istče Rastović.

Neizbježno pitanje bilo je i to, ko je prema njegovom mišljenju favorit za ulazak u elitni rang takmičenja.

"To je svakako Borac iz Banja Luke. Ali tu je i Rudar iz Prijedora koji im je konkurent. Mada, blagu prednost dajem Banjalučanima", zaključuje fudbaler.

Trenutno, Tekstilac je bez trenera nakon što je to mjesto napustio Bojana Magazin, a kao novo ime na toj poziciji govori se o Zoranu Dragišiću koji je prije nekoliko mjeseci vodio Borac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi