Ramić: Pobjedom se učvrstiti na prvom mjestu

Član NK Novi Travnik, lidera Druge lige Zapad

Ramić: Pobjedom se učvrstiti na prvom mjestu

S. Mlaćo

Nogometaši Novog Travnika lider su na tabeli Druge lige FBiH grupa Zapad.

Novotravničani žele povratak u Prvu ligu FBiH, a sjajne partije ove sezone pruža 24-godišnji Erdin Ramić.

Ramić je prošao omladinsku školu zeničkog Čelika, bio član U-15 i U-17 reprezenacije BiH. Seniorske nastupe bilježio je u Busovači, jednoj od najnižih liga u BiH, jer je želio da igra, ali u isto vrijeme nije želio da plaća nastup za seniorski tim većih klubova.

Nakon polusezone u Busovači okušao se u 4. ligi Njemačke, tačnije BSV Rehdenu, gdje je ostao cijelu sezonu i kako kaže proveo najljepši dio dosadašnje karijere.

"Tamo sam bio sa igračima koji su igrali Ligu prvaka sa igračima kao što su Ronaldo, Gomez, Beckham i još mnoge zvijezde. To su bile moje kolege, a zatim se vratio u Rudar iz Kaknja, gdje je sam proveo godinu i pola dana, te gdje sam uvijek davao zadnji atom snage. Nakon igranja u Prvoj ligi FBiH prelazim u Novi Travnik i doživljavam povredu. Oporavak je trajao malo duže, ekipa je ispala u niži rang i ja sam opet tu. Igramo drugu ligu i lideri smo na tabeli", priča Ramić, te dodaje.

"Zahvalan sam Bogu što sam nakon oporavka opet u top formi i gdje zaista iz kolo u kolo igramo sve bolje i ljepše. Do sada su na meni sačinjena tri penala. U narednom kolu idemo u Busovaču, moj grad i klub koji mi je posebno drag radi mnogo dobrih ljudi u tom klubu. Mi očekujemo dobru utakmicu, ali i pobjedu da se učvrstimo na prvom mjestu. Busovača nije izgubila četiri -pet godina na svom terenu, a red je da se taj  niz sruši", dodao je Ramić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi