Rahimić: Želimo što prije izaći iz zone za ispadanje

Rođeni se spremaju za Radnički

Rahimić: Želimo što prije izaći iz zone za ispadanje

Rezultati koje je Velež dosad ostvario u proljetnom dijelu sezone donijeli su potrebnu dozu samopouzdanja među igrače mostarskog kluba. 

Danas su Rođeni pored treninga odradili jedno stručno testiranje koje treba da pokaže trenutno stanje igrača, kao i one stvari na kojima trebaju da nastave raditi u narednom periodu. Ipak, kako se termin utakmice 19. kola polako približava, sve misli se okreću samo prema Radničkom.

Trener Rahimić želi da ekipa napravi korak naprijed kada je u pitanju sami ulazak u utakmicu.

„Mi jednostavno nemamo izbora, moramo u svaku utakmicu da idemo po bodove. Od prve minute ćemo krenuti ofanzivno kako bismo kraj utakmice dočekali mirno. Podatak da smo uspijeli dva puta preokrenuti rezultat je svakako pozitivan, vrlo je važno da igrači ne padaju kada prime gol. Naravno, bolje je da mi povedemo i da ne moramo stizati rezultat", kazao je Rahimić, prenosi stranica Veleža. 

Dvije pobjede su dodatno uticale na moral i samopouzdanje ekipe, što se osjeti na igračima u toku treninga.

„Osvojeni bodovi su dodatno motivisali igrače, koji odlično rade na treninzima. Atmosfera je opuštenija, što igrače čine kreativnijim, tako da smo na zadnjem treningu uživali u golovima koje su davali. U svakom slučaju, želimo što prije da izađemo iz zone ispadanja, kako bi se svi malo opustili, kako mi u ekipi tako i ljudi koji mukotrpno rade na infrastrukturi.“

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Utakmica FK Radnički – FK Velež se igra u nedjelju, 26.03. 2017. godine, od 15:30, uz direktan prenos na City televiziji.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi