Radojičić: Cilj Borca je plasman među šest
Foto: Grad Banja Luka

Sastanak uprave kluba s gradonačelnikom Banja Luke

Radojičić: Cilj Borca je plasman među šest

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, održao je danas sastanak sa delegacijom Fudbalskog kluba Borac, koju je predvodio predsjednik kluba Branko Kovačević. Razgovarano je o aktuelnoj situaciji u klubu kao i o planovima kluba za naredni period u sportskom i organizacionom segmentu. 

U tom smislu, gradonačelnik Radojičić je naglasio da je prevashodni sportski cilj kluba u ovoj sezoni plasman među šest najboljih klubova u Premijer ligi.

- Borac je jedno od najvećih sportskih imena u našem gradu i klub kome sportska javnost Banje Luke posvećuje veliku pažnju. Uprava nas je danas informisala o svojim planovima, a Grad sa svoje strane ima namjeru da prati ove aktivnosti, jer nam je svima u interesu da Borac, srednjoročno gledano, bude u borbi za sami vrh Premijer lige BiH. Grad Banja Luka ove godine izdvaja 140.000 KM za finansiranje Borca, što je najveći pojedinačni iznos. Nekada je bio veći, ali kako se smanjivao gradski budžet tako su bila i manja izdvajanja za sport. Radi se na tome da Borac riješi dugovanja koja postoje. Uprava ima dobre planove, ali je opterećenje ranijih dugovanja veliko – rekao je Radojičić.

On je dodao da je važan segment funkcionisanja kluba i korištenje Gradskog stadiona.

- Zimus smo otvorili pomoćni teren koji je značajno poboljšao uslove za treniranje, jer ga koriste i drugi klubovi, ne samo Borac. Grad će nastaviti da ulaže u sportsku infrastrukturu, a sa Borcem imamo ozbiljna razmišljanja o tome na koji način obogatiti sadržaje na samom stadionu iz kojih bi Borac mogao prihodovati značajna sredstva – istakao je gradonačelnik.

Predsjednik Borca Branko Kovačević, ocijenio je današnji sastanak konstruktivnim i istakao da se u Borcu trenutno radi na uspostavljanju funkcionalnog i dugoročno održivog sistema.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

- Mi imamo priotietete, a to su rješavanje finansijskih problema, infrastruktura i razvoj omladinske škole. Želimo da omasovimo našu omladinsku školu, zatim da zaštitimo prostor oko sadašnjeg pomoćnog terena, odnosno da on bude namijenjen za sportske sadržaje. Vjerujem da ćemo uz pomoć svih uspjeti u namjeri da održimo Borac i da stvorimo samoodrživ projekat u budućnosti – zaključio je Kovačević. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi