Premijer liga, 19. kolo

Radnik opravdao ulogu favorita protiv Olimpika

M. Šljivak

Radnik je u 19. kolu Premijer lige BiH dočekao ekipu Olimpika i na kraju je slavio pobjedu rezultatom 2:0.

Radnik je bio bolji tim u prvih 45 minuta ovog meča. Imali su kontrolu nad loptom, stvorili su bolje šanse, ali izostala je realizacija.

Imao je domaći tim nekoliko dobrih pokušaja prema golu Dejana Bandovića. Međutim, golman gostiju, ali i nepreciznost igrača Radnika krivci su što nakon prvih 45 minuta golova nije bilo (0:0).

Gosti su također imali dva-tri dobra šuta prema golu Radnika, ali kao i domaći fudbaleri, ni sarajevski tim nije imao pravu realizaciju.

Radnik je u nastavku žestoko krenuo prema golu Olimpica, a napadi su im se isplatili u 54. minuti. Prekrasan gol postigao je Marko Obradović za prednost od 1:0.

Samo minut kasnije isti igrač je mogao riješiti sve dileme oko pobjednika. Ipak, ovog puta Bandović brani, te ostavlja svoj tim u igri.

Nakon primljenog gola Olimpik se malo probudio. Izvršili su pritisak na domaći tim, ali do gola nisu mogli.

Sve dileme oko pobjednika riješio je Janković u 72. minuti. Drugu asistenciju Ostojića danas on je pretvorio u gol za sigurnih 2:0.

Do kraja je bilo još nekoliko pokušaja. Međutim, rezultat se nije mijenjao, te je ostalo 2:0 za Radnik.

Premijer liga, 19. kolo:

Radnik - Olimpic 2:0

Radnik: Lučić, Franić, Stojanović, Beširević, Zeljković, Obradović, Janković, Ostojić, Kosorić, Đurić, Okić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpic: Bandović, Bogdanović, Kojić, Osmanović, Karić, Pršeš, Hadžić, Vrdoljak, Čolić, Svraka, Bevab.

Vidi video!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi