Radnik nastavio sa sjajnim igrama, Lokomotiva sigurna

Premijer liga BiH za žene

Radnik nastavio sa sjajnim igrama, Lokomotiva sigurna

S. Mlaćo

U Premijer ligi BiH za žene odigrani su susreti 5. kola u kojima su gostujuće ekipe slavile tri pobjede, a domaći samo jednu.

Radnik Bumerang je u Srebreniku savladao Gradinu rezultatom 2:0, a strijelci za tim iz Bijeljine bile su Valentina Šakotić i Alma Hadžić.

U Bugojnu je Lokomotiva iz Brčkog slavila sigurnu nad ŽNK Iskra. Bilo je 4:1, iako su domaće prve došle u vodstvo pogotkom Marine Lukić. Ipak, gošće dolaze do izjednačenja u 35. minuti preko Nikoline Vujadin, a ista igračica u 51. minuti donosi vodstvo svom timu. Na 3:1 povisila je u 84. minuti Esmeralda Mujkić, a ista igračica postavlja konačnih 4:1 u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Banja Luka je na svom terenu deklasirala Slogu Kakmuž Petrovo sa 4:0. Za Banjalučanke su pogađale Željka Vrhovac, Marija Galić, Zvjezdana Gagić i Rosana Maksimović.

SFK 2000 Sarajevo je slavilo u Živinicama kod Fortune 2:0. Za tim Samire Hurem pogađale su Alisa Spahić u četvrtoj minuti igre i u 55. minuti Dajana Spasojević.

Nakon pet odigranih kola Radnik je prvoplasirani sa stopostotnim učinkom, dok SFK 2000 ima 12 osvojenih bodova i utakmicu manje. Na dnu je Sloga Kakmuž Petrovo bez bodova i Fortuna sa jednim osvojenim bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi