Problemi za Olimpik pred sami početak meča u Bijeljini

Ne mogu da promijene ime

Problemi za Olimpik pred sami početak meča u Bijeljini

E. Škorić

Radnik i Olimpik odmjerili su snage u Bijeljini, a domaćin je danas u meču 19. kola Premijer lige slavio s 2:0.

Na brifingu prije početka utakmice gostima je saopšteno da, prema pravilniku Nogometnog saveza BiH, nije moguća promjena naziva kluba tokom takmičarske sezone.

Iako su u timu s Otoke vratili staro ime, odnosno promijenili iz Olimpic u Olimpik, morat će do kraja tekuće sezone da prihvate naziv s početka sezone, pa su tako i dalje zvanično Olimpic.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Na brifingu sam upoznao prisutne o dopisu Saveza da promjena imena kluba nije moguća u toku trajanja takmičarske sezone. Također, na službenim memorandumima, na opremi igrača, kao i svim drugim zvaničnim dokumentima obavezan je navedeni naziv kluba u dopisu, a to je FK Olimpic Sarajevo. Na brifingu smo konstatovali da je FK Olimpic ispoštovao navedeni dopis Saveza tako da nije bilo nikakvih izmjena”, stoji u izvještaju delegata ovog meča Izeta Bande iz Brčkog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi