Prljača: Cilj nam je da nastavimo pozitivnu seriju

Zvijezda gostuje u Jajcu

Prljača: Cilj nam je da nastavimo pozitivnu seriju

E. Škorić

Dvadesettrogodišnji Emir Prljača ove sezone je u oba meča sačuvao mrežu, a Zvijezda ima šest bodova na startu prvenstva.

Prljača je prošao Zvijezdinu omladinsku školu i sada, kada klub želi da se vrati u Premijer ligu, dobio je povjerenje i stao je na gol. Svoj posao radi na najbolji mogući način - mreža sačuvana u 180 uvodnih minuta Prve lige FBiH.

Zvijezda je u prvom kolu s 1:0 slavila u Konjicu proitv Igmana, a onda je u Gradačcu s 2:0 savladala Slogu. Treći meč igrat će u Jajcu protiv Metalleghea i eto prilike Prljači da opet sačuva mrežu.

"U Jajce odlazimo s velikom dozom respekta prema rivalu, ali i sa puno samopouzdanja. Iza nas su dvije važne pobjede, imamo želju da seriju produžimo protiv Metalleghea, no čeka nas bivši premijerligaš, tim koji zna šta hoće i stoga će nam trebati najbolje izdanje da bismo upisali bodove", kazao je Prljača u razgovoru za SportSport.ba, pa je dodao:

"Trenutno u Gradačcu vlada jedna pozitivna atmosfera, osjeti se euforija, ljudi su željni dobrog fudbala, a uvjeren sam da su protiv Sloge imali šta da vide i da će nakon toga jedva čekati svaku narednu utakmicu. Moramo opravdati povjerenje tih ljudi, kao i svih u klubu, a za sada smo na dobrom putu".

O treneru Nerminu Šabiću mladi golman ima smao pozitivno mišljenje.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Šabić je svojim dolaskom unio određene promjene i sve to je utjecalo da igramo bolje i sigurnije, bez obzira što je u ekipi dosta mladih i neiskusnih igrača. Meni odgovara kako radi, vidi se da je pun energije i želi sve to prenijeti na nas igrače. Ukoliko nam se poslože kockice, možemo zajedno napraviti nešto do kraja ove sezone", zaključio je Prljača.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi