Predsjednik UEFA Čeferin potvrdio dolazak u Sarajevo

Prva zvanična posjeta

Predsjednik UEFA Čeferin potvrdio dolazak u Sarajevo

Predsjednik Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) Aleksander Čeferin potvrdio je prvu zvaničnu posjetu Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine za srijedu, 29. 11. 2017. godine.

Povodom dolaska uglednog gosta u posjetu NS/FS BiH, predviđena je svečana večera za predsjednika UEFA i njegove najbliže saradnike. Ovom prilikom predviđen je dolazak  predsjednika nacionalnih asocijacija iz regije (HNS, FS Srbije, FS Crne Gore, NZ Slovenije i FS Makedonije), koji će biti gosti našeg Saveza.

Drugog dana posjete, gosp. Aleksander Čeferin će posjetiti sjedište NS/FS BIH,  a nakon toga planiran je prijem u Predsjedništvu BiH i Vijeću ministara BiH. Tim povodom su predviđeni razgovori o temi trenutne situacije i budućnosti nogometa/fudbala u BiH. Nakon toga će biti organizovana press konferencija na sarajevskom aerodromu „Butmir“, poslije koje će delegacija UEFA otputovati u Moskvu na žrijebanje grupa za Svjetsko prvenstvu 2018. godine u Rusiji.

Poznato je da nakon prošlogodišnjeg izbora aktuelnog rukovodstva NS/FS BiH, UEFA daje još snažniju i kvalitetniju podršku Savezu. To se očituje kroz brojne razvojne projekte, kao i konkretnim programom finansijske pomoći NS/FS BiH. Ova podrška je još intenzivnija i izraženija nakon izbora Aleksandera Čeferina na funkciju Predsjednika UEFA u septembru 2016. godine.To se svakodnevno potvrđuje kroz konkretne oblike saradnje, čime se bitno ojačava pozicija NS/FS BiH u evropskoj nogometnoj/fudbalskoj porodici.

Na putu ostvarenja svoje prosperitetne misije i realizacije strateških ciljeva, NS/FS BiH  u punom kapacitetu može i u budućnosti računati na korištenje sredstava iz UEFA fondova. Aktivnom saradnjom sa državnim institucijama u Bosni i Hercegovini stvara se realan preduslov za potpunom i efikasnom realizacijom projekata UEFA koji pomažu razvoju sporta, prvenstveno nogometa/fudbala, u Bosni i Hercegovini.  

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi