Predsjednik Bosne: Sve je izrežirano, igra se za sudije

Nermin Kadrić za SportSport.ba

Predsjednik Bosne: Sve je izrežirano, igra se za sudije

S. Mlaćo

Ne stišava se bura nakon današnjeg meča Prve lige FBiH između Zvijezde Gradačac  i Bosne Visoko (3:0).

 Kako je već poznato, gostujući igrači su u 90. minuti nezadovoljni suđenjem sjeli na travnjak i nisu željeli igrati, a domaći su u međuvremenu postigli još dva pogotka.

U Bosni su razočarani, a svoj komentar  za SportSport.ba dao je predsjednik tog kluba Nermin Kadrić.

"Ovo je kap koja je prelila čašu onog što smo upozoravali i govorili, a to je da se ova liga igra samo za sudije. Igrači su tako odlučili da reaguju jer igra gubi smisao. Nema svrhe da se igra jer je sve izrežirano. Sa Zvijezdom smo imali korektan odnos i njima se nema šta prigovoriti. Nije bilo grubih startova, ali ovo je isključivo revolt prema suđenju", kazao je Kadrić, te dodao.

"Mi ćemo dati podršku igračima, oni nose igru i takav potez ne bi uradili da nije bilo sramnog suđenja".

Treba istaći da je nezadovoljstvo Visočana eskaliralo nakon isključenja pomoćnog trenera Dženana Hošića.

"On je reagovao na jednu odluku sudije kojeg je pitao: "Šta je ovo, zbog čega"? To je bila greška ili namjera, a on je jedva dočekao da pokaže crveni karton", dodao je Kadrić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Pravdu na meču u Gradačcu dijelio je glavni sudija Sanel Silić iz Cazina sa svojim pomoćnicima Adijem Šabićem iz Bihaća i Mirzom Čehajom iz Goražda. Četvrti sudija je bio Darko Obradović iz Stoca, a delegat Irfan Budimlić (Cazin). Kontrolor suđenja Pero Buhovac (Mostar).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi