"Pogriješili smo kod Maletića, znamo za slučaj Guberac"

Član UO FK Borac za marketing i finansije

"Pogriješili smo kod Maletića, znamo za slučaj Guberac"

D. Vejo

Nakon što su sve dileme razriješene po pitanju dobijanja licence, rukovodstvo FK Borac danas se osvrnulo na priče o dugovanjima prema bivšim igračima, ali je bilo govora i o novim akvzicijama. 

Nova-stara priča biO je Darko Maletić, kao i ostali bivši uposlenici kluba prema kojima Borac ima obavezu da izmiri dugove.

Kako kažu, klub se ogriješio po pitanju čovjeka koji je mnogo dao crveno-plavima.

"Prvobitni dogovor UO bio je da sjednemo i popričamo sa Darkom Maletićem i Slobodanom Starčevićem. Istina je, rekao sam gospodinu Zeljkoviću s obzirom da je to njegov resor, da popriča sa Maletićem kako bi se dogovorili šta i kako dalje. Vico ga nije zvao. No, šta znači nazvati nekog i reći mu nemam novca. Mada, ljudski je nazvati nekog i objasniti mu situaciju. Jeste, tu smo pogriješili svi. Nismo trebali tako postupiti. Ne želimo da obmanjujemo javnost sa tim šta se dogodilo. Ja sam sa Darkom popričao nekoliko puta, razgovarali smo neformalno, ali ništa konkretno nismo dogovorili. Maletić je tražio novac od kluba, kada je Borcu bio mač pod vratom. Zbog toga smo prolongirali sve. To je prava istina. Takođe, imamo dugovanja prema bivšem igraču Đokiću, koji bi ukoliko sutra, trebao dobiti svoj novac", izjavio je član UO za marketing i finansije, Vedran Pušić.

Najviše prašine na dašnjoj press konferenciji, napravila je veoma zabrinjavajuća informacija vezana za novo pojačanje crveno-plavih, Ivicu Guberca. Navodno, on se sumnjiči da je bio dio kriminalne grupe koja je prošle godine uhapšena u Sloveniji.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je tokom racije upala u kuću Guberca, te u podrumu iste pronašla pola kilograma heroina. No, još uvijek nema zvanične presude povodom ovog slučaja.
 
"Upoznati smo sa tim informacijama. Ali, mi sve to gledamo sa sportske strane. Za sada, on nije kriv, te nas ne zanimaju priče koje kruže", dodaje Pušić. 

Jedna od današnjih tema bio je i Nemanja Janičić, koji je prije nekoliko dana stigao u redove Velikana iz Platonove pod epitetom velikog pojačanja, ali i dalje nije zvanično predstavljen.

"Janičić je igrač Borca. Sinoć je potpisao ugovor na godinu dana. Oko toga nema spora. Zvanično predstavljanje trebalo je da bude danas, ali je Janičić zbog privatnih obaveza morao da otputuje u Beograd. Međutim, on je večeras već na treningu sa saigračima", dodaje Pušić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi