Počinje nova sezona Prve lige RS-a

Dva derbija u prvom kolu

Počinje nova sezona Prve lige RS-a

D. Rakanović

Nova sezona Prve lige Republike Srpske počinje danas. 

Borbu za naslov prvaka najavili su Zvijezda 09 iz Etno sela Stanišić i Rudar iz Prijedora. 

Ova dva tima otvoreno su najavila da idu na prvo mjesto i plasman u Premijer ligu BiH. Zvijezda je u ovo prelaznom roku dovela 12 kvalitetnih igrača, dok su tim napustila samo četvorica fudbalera. I Rudar je imao dosta promjena u igračkom kadru, došla su desetorica, ali je isti broj fudbalera i napustio klub iz Prijedora. Međutim, opet imaju kvalitetan tim, koji ima potencijala da izbori nastup u Premijer ligi BiH. 

Preostalim ekipama prvenstveni cilj je opstanak u ligi i eventualno plasman u Ligu za prvaka, gdje bi posljednjih 12 kola igrali bez pritiska. 

Već u prvom kolu očekuju nas dva derbija. 

Najzanimljivije bi trebalo da bude u Janji gdje će ekipa Podrinja dočekati Rudar. Biće ovo duel druge i treće ekipe iz prošle sezone.

U Zvorniku će ekipa Drine dočekati Zvijezdu 09, gdje tim iz Etno sela će tražiti pobjedu na otvaranju sezone. 

U ostalim utakmicama novajlija Napredak iz Donjeg Šepka će dočekati Slogu iz Doboja. U Derventi će se sastati Tekstilac i Slavija iz Istočnog Sarajeva, a u Foči će Sutjeska igrati protiv Slobode iz Mrkonjić Grada. 

U posljednjem meču prvog kola novajlija Željezničar Sport Team će u Banjoj Luci ugostiti Kozaru iz Gradiške.

Sve utakmice prvog kola igraju se danas.  

Prva liga RS-a, 1. kolo

FK Napredak - SDFK Sloga 17:30 sati

FK Drina - FK Zvijezda 09 17:30 sati

FK Podrinje - FK Rudar 17:30 sati

FK Tekstilac Kort- FK Slavija 17:30 sati

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Sutjeska - FK Sloboda 19:30 sati

FK Željezničar Sport Team - FK Kozara 20:00 sati

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi